Naslovna / Vijesti / Društvo / Danas je Svjetski dan Crvenog krsta

Danas je Svjetski dan Crvenog krsta

Ovogodišnji Svjetski dan Crvenog krsta, Crveni krst obilježava u znaku pandemije Kovida -19. U takvoj atmosferi i Opštinska organizacija Crvenog krsta Pljevlja obilježava ovaj značajni datum. Sve aktivnosti u posljednja dva mjeseca, pa tako i na današnji dan posvećene su pomoći svima onima koji su se našli u stanju socijalne potrebe zbog pandemije virusa korona. Sekretar Opštinske otganizacije Crvenog krsta Pljevlja kaže da je bilo mnogo posla ali se nada da su zajedno sa svojim volonterima i gerontodomaćicama odgovorili postavljenim zadacima.

Nedjelja Crvenog krsta, koja traje od 8 do 15. maja svake godine obilježena je brojnim aktivnostima. Međutim, zbog novonastale situacije i pandemije virusa korona ove godine neće biti takmičenja školaraca u Prvpj pomoći, pa se akcenat daje na dobrovoljno davalaštvo krvi, koje će biti u utorak, 12. maja u kabinetu za transfuziju krvu.

“Svjetski dan Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca se održava na dan rođenja osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, Anri Dinana. Na ovaj dan crvenokrstaši proslavljaju snagu globalne mreže i doprinos  oko 450 000 zaposlenih i oko 11,7 miliona volontera širom svijeta, kroz temu “Ljubav”, podsjećaju iz iz Crvenog krsta Crne Gore.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *