Naslovna / Vijesti / Društvo / Saopštenje za javnost DOO “Čistoća”

Saopštenje za javnost DOO “Čistoća”

Poštovani sugrađani

Dana 27.04.2020.godine u popodnevnim časovima dogodio se požar odloženih otpadnih guma na dijelu deponije Jagnjilo. Sjutradan 28.04.2020.godine je nadležna ekološka inspekcija sačinila zapisnik o ovom incidentu i u prisustvu rukovodstva preduzeća obišla predmetnu lokaciju i sačinila foto elaborat, a predmet je na daljem postupanju kod ekološke inspekcije u kome će se utvrditi odgovornost DOO „Čistoća“ i njenog rukovodstva za navedeni incident, odnosno da li je preduzeće postupalo u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima vezano za ovu vrstu otpada. Tom prilikom je istaknuto da će preduzeće u okviru zakonskih nadležnosti ispitati konkretan slučaj nastanka požara, a u smislu da li je bilo propusta u radu stražarske službe. Kako je iz okolnosti slučaja i neposredno uzetih izjava nakon požara zaključeno da je požar počeo u neposrednoj blizini (vidokrugu) stražarske službe, a da postoji mogućnost da je uzrok požara nepravilno odlaganje otpada tokom dana, pokrenut je disciplinski postupak i određene su suspenzije za tri radnika koji su bili angažovani na obezbeđivanju deponije Jagnjilo.

Iako je postupak tek pokrenut, i ni na koji način nije utvrđena odgovornost nekog od suspendovanih radnika za učinjenu težu povredu radne obaveze, ovih dana primjetno je da jedan od suspendovanih radnika sprovodi neku vrstu medijske samopromocije, pokušavajući dezavuisati lokalnu janost i medije i lažima pričati o svemu samo ne o konkretnom incidentu, te na taj način takođe ometa ispitni postupak u okviru preduzeća. Bahatost u medijskom prostoru ide čak do te mjere da radnik utvrđuje odgovornost direktora, mimo nadležnih institucija, umjesto da je obratno.

O RTPV

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *