Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Vektra Jakić na vrhu Crne liste poreskih dužnika

Vektra Jakić na vrhu Crne liste poreskih dužnika

Ministarstvo finansija i Poreska uprava objavili su inovirane spiskove najvećih poreskih dužnika, tzv. Crnu listu poreskih obveznika.

“Na prvom spisku nalaze se imena 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga po osnovu neplaćenog: poreza na dodatu vrijednost, poreza na dobit, poreza na promet nepokretnosti i koncesija. Najveći dužnici su Vektra Jakić, Tehnoput, Vektra Montenegro…”, objavila je Poreska uprava.

Dug Vektre Jakić iznosi 9.733.843 eura, Tehnoputa 4.787.941, a kompanije Vektra Montenegro 4.748.785 eura.

Na drugoj listi su imena 100 najvećih poreskih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja. Među njima su Montenegro Airlines, Željeznički prevoz Crne Gore, Održavanje željezničkih voznih sredstava.

Po podacima PU Montenegro Airlines duguje 23.909.876 eura, Željeznički prevoz 4.997.682, a Održavanje željezničkih voznih sredstava 2.553.668 eura.

“Treba naglasiti da je Poreska uprava kod svih obveznika koji se nalaze na listama u kontinuitetu preduzima sve zakonom propisane mjere, uključujući i mjeru predlaganja stečaja, a sve u nastojanju da ne dozvoli rast poreskog duga”, zaključili su u PU.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Opštine naplatile 1,63 miliona eura naknada za bespravne objekte

Crnogorske opštine naplatile su ukupno 1,63 miliona eura naknada za komunalne opremanje za bespravne objekte, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *