Naslovna / Vijesti / Društvo / Pri kraju uređenje gradskog jezgra u Pljevljima

Pri kraju uređenje gradskog jezgra u Pljevljima

Radovi na uređenju centralnog gradskog jezgra u Pljevljima privode se kraju, poslije dvije godine i uloženih više od milion eura. Ugovoreni radovi na zamjeni fasada su na polovini, a slijedi izgradnja stepeništa i ozelenjavanje prostora.

Tišinu karantina u centru Pljevalja posljednjih skoro dva mjeseca narušavao je zvuk građevinskih alata i mašina. I dok su građani vrijeme provodili u kućama, pojedini stambeno-poslovni objekti u kojima su smješteni opštinski sekretarijati i službe dobili su novi, ljepši i moderniji izgled.

Zamjena fasada realizuje se sredstvima Vlade u okviru mjera energetske efikasnosti na objektima koji se griju iz gradske kotlarnice.

Direktor Direkcije za izgradnju i investicije Nenad Rubežić kaže da će buduće stepenište otvoriće Trg Đorđija Peruničića ka glavnoj ulici gdje su umjesto ranijeg asfaltnog zastora postavljene granitne i behaton ploče.

One su centralnoj gradskoj zoni dale poseban arhitektonski i vizuelni izgled. Uređenje glavne ulice počelo je prije dvije godine, a u dosadašnje poslove uloženo je više od milion eura iz opštinskog budžeta.

Izvor: RTCG

O RTPV

Pročitajte i

U četvrtak isključenja struje na seoskom području

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 3. decembra, bez napajanja električnom energijom u Pljevljima …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *