Naslovna / Vijesti / Društvo / Montefarm naručuje 31.000 doza vakcina protiv gripa

Montefarm naručuje 31.000 doza vakcina protiv gripa

Apotekarska ustanova Crne Gore Montefarm raspisala je tender za javnu nabavku 31.000 doza vakcina protiv sezonskog gripa u iznosu od ukupno 217.000 eura, za potrebe javnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, predmet javne nabavke se nabavlja po partijama i obuhvata nabavku 1.000 doza vakcina protiv gripa (inaktivisana rascijepljena i prečišćena) za obaveznu imunizaciju djece od šest do 36 mjeseci u iznosu od 7.000 eura i 30.000 doza vakcina protiv gripa (inaktivisana rascijepljena i prečišćena) za obaveznu imunizaciju lica starijih od tri godine u iznosu od 210.000 eura.

Ponude se mogu slati najkasnije do 19. maja, a krajnji rok cjelokupne isporuke je 15. oktobar.

“Nedostatak ljekova-vakcina protiv sezonskog gripa može dovesti do ugrožavanja zdravlja i života građana, pa je neophodno da se postupak javne nabavke sprovede u kraćem zakonom dozvoljenom roku. Skraćenjem roka se ne ugrožava konkurentnost postupka niti jednakost ponuđača, jer se radi o proizvodima koji se nabavljaju svake godine kao i o poznatom tržištu”, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Izvor: Dnevne novine

O RTPV

Pročitajte i

U četvrtak isključenja struje na seoskom području

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 3. decembra, bez napajanja električnom energijom u Pljevljima …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *