Naslovna / Vijesti / Društvo / Prevoznici imaju rok od tri dana da Ministarstvu saobraćaja dostave red vožnje

Prevoznici imaju rok od tri dana da Ministarstvu saobraćaja dostave red vožnje

Prevoznici imaju rok od tri dana da informišu Ministarstvo saobraćaja i pomorstva o redovima vožnje koje održavaju od ponedeljka 11. maja 2020. godine u okviru definisanih regiona, putem e-mail na adrese: dalibor.milosevic@msp.gov.me, odnosno bojan.radoman@msp.gov.me. U obavještenju potrebno je navesti relaciju sa vremenima polazaka i registarski broj linije.

Takođe,  kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, potrebno je u što kraćem roku obavijestiti i autobuske stanice o redovima vožnje koje će održavati od ponedeljka 11. maja 2020. godine u okviru definisanih regiona, kako bi putnici bili u prilici da se upoznaju sa uspostavljenim redovima vožnje i relacijama prevoza.

Ministarstvo je  obavijestilo prevoznike koji obavljaju javni unutrašnji prevoz, autobuske stanice i putnike, da je od danas  omogućeno obavljanje linijskog međugradskog prevoza putnika. Navedenom naredbom prevoznicima se daje mogućnost da održavaju redove vožnje na kojima su početna i krajnja stanica, odnosno itinerer isključivo u okviru regiona definisanih naredbom.

Naredbom su definisana tri regiona.

Primorski: Bar, Budva, Herceg-Novi, Kotor, Tivat i Ulcinj i Prijestonica Cetinje.

Centralni:  Glavni grad Podgorica, Prijestonica Cetinje, Danilovgrad, Tuzi, Nikšić, Šavnik i Plužine.

Sjeverni: Pljevlja, Žabljak, Bijelo Polje, Berane, Mojkovac, Kolašin, Plav, Rožaje, Andrijevica, Petnjica i Gusinje.

Javni linijski međugradski prevoz putnika, obavlja se isključivo uz primjenu mjera prevencije (nošenje zaštitnih maski, bez mogućnosti stajanja u vozilu), u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Takođe, bitno je istaći i obavezu autobuskih stanica da se pridržavaju uputstva Instituta za javno zdravlje Crne Gore, kada je riječ o mjerama vezanim za boravak lica u zatvorenim prostorima.

Prevoznicima koji obavljaju međugradski linijski prevoz putnika daju se dvije mogućnosti da, prevoz obavljaju sa malim autobusima i redukuju broj polazaka u odnosu na ukupan broj redova vožnje koje su u obavezi da obavljaju.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *