Naslovna / Vijesti / Kultura / Izložba likovnih radova osnovaca

Izložba likovnih radova osnovaca

Izložba likovnih radova osnovaca koju realizuje NVO „Tara“ otvorena je u Galeriji „Vitomir Srbljanović“. Ovo je jedna od četiri aktivnosti ove nevladine organizacije u sklopu projekta „Droga ubija“. Novčane nagrade za tri najbolja rada dobile su sledeće učenice: Jovana Dacić, Aleksandra Mrdaković i Jana Paunović.

Projekat NVO „Tara“ podržan od strane Ministarstva zdravlja  sastoji se iz više djelova.

„Prvi dio projekta je edukacija učenika u školama na ruralnom području. Mi smo odabrali škole Kosanica, Odžak, Šula i Gradac i održali predavanje na temu o opasnostima koje donose psihoaktivne supstance, a drugi dio predavanja bio je o zdravim stilovima života.“, objašnjava iz NVO “Tara“, Miloje Kljajević.

Na likovni konkurs pristiglo je 50 radova, žiri je odabrao 28 radova koji su izloženi u Galeriji „Vitomir Srbljanović“ i tri najbolja rada su nagrađena.

„Od tih 28 radova, tri su nagrađena novčano po 70,50 i 40 eura.“, dodaje Kljajević.

Treći dio projekta realizovan je i obuhvatio je sportska takmičenje osnovaca u OŠ“Mihailo Žugić“. U zavisnosti od situacije u sklopu projekta treba realizovati četvrtu aktivnost kamp u prirodi.

Posle dva mjeseca pauze ovo je prva aktivnost u Galeriji Vitomir Srbljanović i kako je istakao direktor ove ustanove uvijek podržavaju i pomažu aktivnosti nevladinog sektora.

„ Sve smo više svjedoci problema nastalih upotrebom narkotika i na ovaj način NVO „Tara“ još u školskom uzrastu kod djece taj problem rješava i pokušava kod djece da izgradi osjećaj za borbu protiv narkotika i još više učvrsi.“, kaže direktor Galerije „Vitomir Srbljanović“, Belis Pojatić.

 Tročlani žiri kog su činili predsjednik žirija Belis Pojatić i članovi Anita Grujičić i Bogdan Kljajević donio je odluku o nagrađenim radovima.

„Mnogo njih zaslužuje nagradu. Izbor je bio težak, dosta interesantnih i originalnih rješenja bilo je na temu štetnosti droge.“, dodaje Pojatić.

Izložba je otvorena do ponedeljka 18.maja, posjetioci od 9 do 14 časova mogu pogledati izložene radove poštujući mjere NKT uz obavezno nošenje maske.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Promovisana monografija Spomenici NOR-a u Pljevaljskom kraju „Znamenja slobode“

Predstavljanje monografije Spomenici slobode – Spomenici NOR-a u Pljevaljskom kraju Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“ daje …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *