Naslovna / Vijesti / Društvo / NVU ,,Inkluzija“ raspisuje: Literarni konkurs „Svi smo mi isti”

NVU ,,Inkluzija“ raspisuje: Literarni konkurs „Svi smo mi isti”

Konkurs se raspisuje u sklopu projekta «Ljepši život OSI», koj je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Pljevlja, Podgorica, Nikšić, Kotor i Tivat.

Svaki čovjek (dijete) je individualno i jedinstveno biće koje ima svoje specifičnosti, potencijale, talente i teškoće. Društvena zajednica je jednako odgovorna prema svim svojim članovima među kojima su i oni kojima je potrebna posebna i veća društvena podrška. Stoga je jednakost u društvu tema ovog literarnog i likovnog Konkursa.

Pravo učešća imaju svi učenici osnovnih i srednjih  škola sa teritorije opštine Pljevlja, učenici osnovnih i srednjih  škola koji nastavu pohađaju po individualnom razvojnom obrazovnom planu (IROP), kao i korisnici JU Dnevnog centra Pljevlja.

Radovi koji budu pristigli na Konkurs biće nagrađeni u literarnoj i likovnoj kategoriji:

1. Radovi učenika osnovnih i srednjih škola koji nastavu pohađaju po IROP-u i korisnika JU Dnevnog centra Pljevlja,

2. Radovi učenika osnovnih i srednjih škola.

Radovi koji su već učestvovali na nekom drugom konkursu nemaju pravo učešća na Konkursu, a radovi sa neodgovarajućom temom se neće uzeti u obzir za nagrađivanje.

Selekciju radova će vršiti stručni žiri sastavljen od eminentnih sručnjaka iz oblasti likovne umjetnosti(slikari i nastavnici likovne kulture) i književnosti(nastavnici jezika i književnosti).

Rezultati Konkursa i imena nagrađenih kandidata biće objavljeni na vebsajtu (https://nvuinkluzijapljevlja.me ), FB stranici i FB profilu NVU Inkluzija i programu Televizije Pljevlja.

Nagrade za kategorije literarnog konkursa su:

 • I mjesto -pribor za pisanje,knjiga,rokovnik;
 • II mjesto -pribor za pisanje,knjiga;
 • III mjesto -pribor za pisanje,knjiga.

Nagrade za kategorije likovnog konkursa su:

 • I mjesto – štafelaj,slikarski materijal i pribor;
 • II mjesto – slikarski materijal i pribor;
 • III mjesto – slikarski materijal i pribor.

Pored ovih nagrada žiri će dodijeliti i 30 specijalnih nagrada za radove kandidata sa invaliditetom – pribor za pisanje/pribor za slikanje i crtanje, sveske/slikarski blokovi, olovke.

Uslovi konkursa:

 • likovni i literarni radovi se dostavljaju u zatvorenoj koverti sa naznakom “za Konkurs „SVI SMO MI ISTI” (literarni ili likovni – naznačiti kategoriju),
 • radovi se potpisuju šifrom, čije razrješenje treba dostaviti u manjoj, zapečaćenoj koverti uz rad,
 • razrješenje šifre sadrži čitko napisanu šifru rada (hemijskom olovkom ili folmasterom), ime i prezime, naziv škole/ustanove, razred, godine starosti, ime mentora, kontakt telefon, adres stanovanja i mejl adresu (ako postoji),
 • rok za predaju radova je 12. jun 2020. godine (petak),
 • radovi se dostavljaju na adresu:

NVU Inkluzija: Ul. Ive Lole Ribara br. 25, Pljevlja

ili se mogu sakupiti u ustanovi i obavijestiti NVU Inkluzija čiji će članovi preuzeti radove lično,

 • ukoliko više učenika imaju mentora, radove ne moraju dostavljati pojedinačno. Radove, po gore navedenim instrukcijama upakovane, predaju mentoru, koji će obavijestiti predstavnika NVU “Inkluzija” o broju radova na telefon 068/713 – 731, koji će radove preuzeti lično.

Literarni i likovni radovi prispjeli na Konkurs se NE VRAĆAJU.

Napomena: Nagrađeni radovi mogu biti objavljeni u medijima ili putem društvenih mreža, te će se samim činom dostavljanja radova smatrati da su roditelji djece saglasni sa objavljivanjem istih.

Po završetku konkursa će biti organizovana online izložba radova.

Nagrade će biti uručene pobjednicima Konkursa na njihovu adresu stanovanja, u saradnji sa Crvenim krstom Pljevlja i NVU „Zračak nade“ u skladu sa važećim Vladinim mjerama  o prevenciji virusa COVID 19.

Za sve bliže informacije u vezi sa uslovima Konkursa, možete nas kontaktirati na broj telefona 068/713 – 731.

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *