Naslovna / Vijesti / Društvo / O otvaranju granica odlučiće NKT

O otvaranju granica odlučiće NKT

O otvaranju crnogorskih granica odlučiće Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, saopštili su Pobjedi iz Uprave policije Crne Gore.

Prema nezvaničnim informacijama srpskih medija, Srbija će otvoriti granice od 1. juna sa Crnom Gorom, Sjevernom Makedonijom, Albanijom i Bosnom i Hercegovinom.

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić, odgovarajući na pitanje Pobjede o najavama da će Srbija otvoriti granice prema Crnoj Gori i predviđenim procedurama, kazao je da je otvaranje granica ostavljeno državama članicama Svjetske zdravstvene organizacije, te da je to generalno odluka koja se donosi na najvišim nivoima vlasti.

“Raduje me ta vijest. Iskreno, ako treba da se otvore granice prema nekoj zemlji to je Crna Gora, jer zadnjih osam dana nemamo obolijevanje. Koji će biti uslovi u Crnoj Gori, da li će doći do popuštanja restriktivne politike – ostaje da se vidi. Tu treba biti obazriv”, kazao je Begić.

Više puta smo, poručio je on, rekli da je borba sa koronom gotova onda kada sve države riješe problem virusa.

“Treba biti jako obazriv, importacija i lokalna transmisija bi predstavljala opasnost i moramo sačekati neko vrijeme”, objasnio je Begić.

Kako je nezvanično saznao ,,Blic“, Srbija će otvoriti granice za protok ljudi u potpunosti od 1. juna, sa Sjevernom Makedonijom, Albanijom, Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom. Ovakva odluka je donijeta jer nijedna od ovih zemalja nije bila žarište korona virusa i, kako navodi ovaj list, zbog studenata „iz Republike Srpske i Crne Gore, koji će cirkulisati između tri zemlje“.

Izvor: RTCG

O RTPV

Pročitajte i

CAZAS: Godišnje 1.400 abortusa, većina namjernih

Povodom 26. septembra Svjetskog dana kontracepcije, iz CAZAS-a je saopšteno da se u Crnoj Gori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *