Naslovna / Vijesti / Hronika / Po nalogu ODT Pljevlja jedno lice lišeno slobode

Po nalogu ODT Pljevlja jedno lice lišeno slobode

Povodom okupljanja građana u večernjim časovima 12.05.2020.godine u užem centru grada u Pljevljima, od strane dežurnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, naloženo da se jedno lice  V.D.  liši slobode zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Lice će uz krivičnu prijavu odmah biti sprovedeno na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima, nakon čega će biti donijeta odluka o daljem postupanju.

Takođe je povodom istog događaja, a na osnovu prikupljenih obavještenja i drugih dokaza koje je Uprava policije – CB Pljevlja dostavio Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima,  formiran predmet radi dalje ocjene da li u konkretnom slučaju ima osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv još nekog ili nekih lica za krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima još jednom apeluje na sve građane da se u potpunosti pridržavaju naredbi Ministarstva zdravlja o preduzimanju privremenih mjera zaštite građana od širenja koronavirusa i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. Podsjećamo da nepostupanje po donijetim naredbama, podliježe krivičnoj odgovornosti u smislu postojanja krivičnih djela protiv zdravlja ljudi, zbog čega će sva lica koja ne budu postupala po tim naredbama biti procesuirana u hitnom postupku.

NATAŠA BAJČETA

DRŽAVNA TUŽITELJKA I PORTPAROLKA

 OSNOVNOG DRŽAVNOG TUŽILAŠTVA U PLJEVLJIMA

O RTPV

Pročitajte i

Optužni predlog protiv Raščića: Osumnjičen za izazivanje panike i nereda

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima podnijelo je Osnovnom sudu u Pljevljima optužni predlog protiv Sanina …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *