Naslovna / Sport / Fudbal / Čakar: Potrudićemo se da nastavimo tamo gdje smo stali

Čakar: Potrudićemo se da nastavimo tamo gdje smo stali

Crnogorske ekipe vratile su se radu u manjim grupama, a pravi fudbalski treninzi, bez držanja distance, uz kontakte i sve što podrazumijeva prirodna vježba na terenu, biće dozvoljeni od ponedjeljka, 18. maja.

To se otprilike poklapa sa početkom, bolje reći nastavkom, timskog rada Rudara, čiji su igrači od prekida prvenstva pratili individualni program koji su dobijali od stručnog štaba.

“Polako se vraćamo fudbalskom životu. Očekujem dolazak igrača par dana prije ponedjeljka, ali može se reći da ćemo od 18. maja krenuti sa pravim treninzima. Do tada treba da završimo još neke tehničke stvari. Vjerujem da ćemo riješiti i finansije, najviše zahvaljujući Tariku Telaćeviću, koji je od početka sezone bio uz klub. Nadam se da će on biti i budući predsjednik Rudara. Riječ je o čovjeku koji voli ovaj klub i pomagao je kada je bilo najteže”, rekao je za Arenu, sportski direktor, Damir Čakar.

Pandemija korona virusa zaustavila je nalet Rudara koji je proljećni dio prvenstva otvorio maksimalno – serijom od četiri pobjede. Poznato je kakve su probleme imali Pljevljaci pred početak prvenstva, od manjka novca, preko nedostatka igrača i trenera, do organizacije. Uspio je Čakar sve da prevaziđe, da digne klub na noge i uz veliku energiju i rad doprinise iznenađujuće dobrim rezultatima.

Ekipa kojoj se prognoziralo ispadanje, a uspjehom smatralo učešće u baražu, sada je četvrta na tabeli, u borbi za Evropu koju ne može da ostvari zbog administrativnih prepreka.

“Prošli smo težak put, ali smo pokazali da vrijedimo. Velike zasluge za to pripadaju treneru Mulaliću i igračima koji su bili krajnje profesionalni. Izgradili smo dobru atmosferu, pravi odnos i ta pozitivna priča nas je nosila. Rasli smo kao tim iz kola u kolo. Ljetos nijesmo imali pripreme, ali jesmo zimus što nam je pomoglo da budemo još bolji. O tome svjedoči način na koji smo počeli drugi dio prvenstva. Jedini smo tim sa sve četiri pobjede. Onda je došla korona virus i zaustavila dobar ritam. Ipak, to je nešto mimo našeg uticaja. Stao je sport, promijenio se život, a sada se treba vratiti. Biće teško, pauza od dva mjeseca je preduga, ali što se toga tiče svi smo u istoj koži. Moramo dalje. Samo pozitivno. Potrudićemo se da nastavimo tamo gdje smo stali”, ističe legendarni fudbaler Partizana, koji nastavlja:

“Evropa? Kako to pitanje lijepo zvuči iz današnje perspektive. Srećan sam što smo visoko plasirani, ali i tužan zbog činjenice da nećemo moći da igramo na ino sceni zbog nedostatka licence. Kada sam došao u klub, zatekao sam stanje koje nije bilo prijatno. Razmišljali smo kako da opstanemo, kako da preživimo i uđemo u takmičenje. Bilo je mnogo problema i nijesmo predali zahtjev za licencu. U slučaju da nam po plasmanu na tabeli pripadne mjesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ostaće žal što nećemo moći da reprezentujemo zemlju, grad i klub, kao i zbog šanse da profitiramo”, naglašava Čakar.

Trener Edis Mulalić stigao je u Pljevlja prije nekoliko dana i odmah je otišao u samoizolaciju.

Dok ne izađe, ekipa će uglavnom trenirati na Borovici.

“Vrijeme u Pljevljima je sada lijepo, a tako je i teren na Borovici u odličnom stanju. Imaćemo sve uslove za dobar rad tih nešto više od desetak dana”, dodao je Čakar.

Kao igrač nije imao priliku da pod Golubinjom zaigra dok svijetle reflektori.

Rudar odnedavno ima mogućnost da igra utakmice i u noćnim terminima.

“Prošle nedjelje su zasijali reflektori na stadionu. Slika je bila prelijepa. Tvrdim da je to jedan od najljepših fudbalskih ambijenata u regionu. Mislim da je to velika stvar za Rudar i grad Pljevlja. Sada možemo da igramo mečeve i u noćnim satima”, poručio je Čakar na kraju.

Izvor: Pobjeda

O RTPV

Pročitajte i

Fudbalerke Breznice gostuju u Podgorici

U okviru 10. kola Prve ženske fudbalske lige Breznica će igrati u Podgorici protiv ekipe …

Jedan komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *