Naslovna / Vijesti / Društvo / Do papira za bolovanje onlajn

Do papira za bolovanje onlajn

Fond za zdravstveno osiguranje kreiraoje novi servis eOstvarivanje prava, sedmi do sada, koji počinje sa radom u ponedjeljak, a omogućiće osiguranicima da od kuće ili sa bilo koje lokacije koristeći moderne tehnologije, računar ili “pametni” telefon, utvrde status prava na privremenu spriječenost za rad, odnosno bolovanja koje odobrava prvostepena ljekarska komisija Fonda.

Direktor Fonda Sead Čirgić je pojasnio da osiguranik koji ima zahtjev za bolovanje ili produžetak bolovanja može koristeći ovaj servis, koji sadrži “nalaz i mišljenje” ljekarskog vijeća, dobiti informaciju da li je zahtjev odobren i ako jeste do kojeg datuma, kao i uputstvo o medicinskoj dokumentaciji koju bi osiguranik trebalo da dostavi na uvid komisiji radi dalje ocjene bolovanja.

“Ovo znači da osiguranici u slučaju odobrenog bolovanja od komisije Fonda neće više imati potrebu dolaska u područne jedinice i filijale radi preuzimanja dokumentacije. Razlog više je i taj što je ova elektronska dokumentacija, putem integralnog informacionog sistema zdravstva, dostupna i izabranim ljekarima na primarnom nivou zdravstvene zaštite, pa se procedure koje slijede i dalji postupci mogu odvijati bez papirnih obrazaca”, naveo je Čirgić.

Ukoliko je, kako dodaje, prvostepena ljekarska komisija u nalazu i mišljenju utvrdila posljednji dan privremene spriječenosti za rad, zaključila bolovanje, osiguranik koji nije zadovoljan ovim nalazom i mišljenjem komisije, u obavezi je da dođe u Fond i preuzme dokumentaciju, kako bi preduzeo dalje procesne radnje u skladu sa zakonom.

“Ovo je početak razvoja novog servisa eOstvarivanje prava, uskoro ćemo obezbjediti elektronsku dokumentaciju i za druge vrste prava iz nadležnosti Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore”, zaključio je Čirgić.

Izvor: Pobjeda

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *