Naslovna / Vijesti / Društvo / Dječak rođen u autu ispred Urgentnog

Dječak rođen u autu ispred Urgentnog

Dječak, težak 2,9 kilograma, došao je na svijet sinoć u autu ispred Urgentnog centra Kliničkog centra u Podgorici. Brzom reakcijom medicinskog osoblja Urgentnog i Ginekologije, porođaj je obavljen u autu. Majka i dijete su dobro.

Specijalizant u Urgentnom centru, dr Nenad Radović, kaže da su ga pozvali i kazali da je žena u svom autu ispred Urgentnog centra i da je u toku porođaj. Kaže da su hitno istrčali iz sale, tamo su zatekli kolege, porođaj je već bio u toku.

”Naš tehničar je pridržao plod. Presjekli smo pupčanu vrpcu, beba je zaplakala. Odmah smo pozvali Ginekologiju, kolege su odmah reagovale i bile tu sa potrebnom opremom. Sada kada znamo da su beba i majka dobro, to je najveća nagrada”, priča doktor Radović.

Ginekološko-akušerska sestra Ana Đurović kaže da su dobili informaciju da je porođaj počeo i da su koleginica i ona hitno otišle da pomognu kolegama iz Urgentnog bloka.

“Shvatili smo da se događa porođaj. Koleginica i ja što hitnija pošle da pomognemo kolegama iz Urgentnog bloka”, ističe ona.

Doktorka Angela Ćorić, ginekolog akušer kaže da se i ovakve situacije dešavaju, porođaj u uslovima koje nijesu predvidjeli.

“Važno je da smo spremni da priteknemo u pomoć. Ovdje je munjevito reagovano, i od strane UC i od nas sa Ginekologije. Beba je zbrinuta. Majka je zbrinuta. One su sad na sigurnom. Majka i beba će biti dobro”, priča doktorka Ćirić.

Doktorka Azra Begović, pedijatar-neonatolog, kaže da je muško novorođenče u porodilište primljeno sinoć oko 21 sat.

“Rođeno u kolima. Dijete je dobro. Teško je dva kilograma i 900 grama, dugačko 51 cm”, kaže Begović.

Izvor: RTCG

O RTPV

Pročitajte i

Više faktora uticaće na distribuciju vakcine

Šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori Mina Brajović kazala je da će …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *