Naslovna / Vijesti / Društvo / Produžen konkurs Maskota po mjeri

Produžen konkurs Maskota po mjeri

Zavod za metrologiju, zbog velikog interesovanja, produžava nagradni konkurs pod nazivom „Maskota po mjeri” do 18. juna. Kreativni konkurs počeo je 18. aprila kao podrška Zavoda kampanji „Ostani doma“ i namjenjen je djeci uzrasta do 12 godina.

Do sada je na konkursu učestvovalo 76 djece iz Podgorice, Tuzi, Nikšića, Danilovgrada, Cetinja, Ulcinja, Bara, Tivta, Kamenara, Herceg Novog, Pljevalja, Berana i Plava. Ukupno su stigla 92 rada maskota, a osim radova djece iz Crne Gore, Zavodu su stigli i radovi iz Vladičinog Hana i Čačka iz Srbije i Teslića iz Republike Srpske, saopšteno je iz Zavoda za metrologiju.

“Podsjećamo da je u okviru konkursa potrebno da djeca po uzoru na dizajnirane modele maskota za metar, kilogram, sekundu, amper, kelvin, kandelu i mol, izrade svoju izabranu verziju maskote. Pri tom mogu da koriste razne likovne tehnike: crtačke (olovka, tuš, pastel), slikarske (akvarel, tempera, kolaž), kao i vajarske (glina, papir, plastelin, kombinovana tehnika). Sve modele maskota učesnici mogu da pogledaju na web sajtu www.metrologija.me, kao i na propratnom posteru konkursa „Maskota po mjeri”. Za učešće na konkursu potrebno je Zavodu za metrologiju poslati fotografije procesa izrade maskote, kao i finalnog rada na email: maskotapomjeri@gmail.com. Jedan učesnik može da pošalje najviše četiri fotografije uz koje je potrebno navesti ime, prezime i godine djeteta, grad, kao i kontakt podatke”, pojašnjavaju u saopštenju.

Osim djece iz Crne Gore, Zavod za metrologiju i dalje poziva i djecu iz regiona da učestvuju u konkursu i fotografije radova pošalju na navedenu email adresu. Na taj način, u okolnostima koje su zbog epidemije korona virusa slični u svim državama okruženja, Zavod želi da i mališane van Crne Gore podstakne na kvalitetno i drugačije ispunjeno vrijeme kod kuće uz poštovanja propisanih mjera prevencije.

Cilj konkursa je, dodaju, podsticanje učenja i zabave kroz kreativne aktivnosti, kao i podizanje svijesti o značaju metrologije. Učešćem na konkursu djeca mogu vrijeme koje provode kući ispuniti zabavnim sadržajem i ujedno naučiti više o mjerenjima i Međunarodnom sistemu jedinica (SI).

“Najkreativnije učesnike očekuju nagrade: polaroid fotoaparat za osvojeno prvo mjesto, akciona kamera i društvena igra za drugo i knjiga uz školski pribor za treće mjesto. Dostavljene fotografije Zavod objavljuje na svojim nalozima na društvenim mrežama uz hashtag-ove: #maskotapomjeri, #zabavnametrologija, #porodicnametrozabava i #DistancaRukeMaska”, poručuju.

Ovo je drugi konkurs koji je Zavod za metrologiju organizovao u okviru podrške kampanji „Ostani doma”. Prethodni konkurs „Mjerioci u kuhinji” trajao je od 18. marta do 15. aprila.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

DPS Pljevlja: Milinković podnio ostavku, Živković na čelu Radne grupe

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Pljevlja Vlade Milinković podnio je ostavku na tu funkciju iz moralnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *