Naslovna / Vijesti / Društvo / Posjete zabranjene, zaposleni 40 dana u karantinu

Posjete zabranjene, zaposleni 40 dana u karantinu

Dom starih u Pljevljima već dva mjeseca funkcioniše u strogo kontrolisanom režimu rada. Na snazi su brojne mjere prevencije i sve je podređeno sprječavanju eventualne pojave korona virusa u kolektivu. Kako tokom razbuktavanja, tako i u smiraj epidemije najvažnije je zadržati virus izvan Ustanove, jer iskustva pokazuju da je korona fatalna za najstariju populaciju.

Omaleno dvorište Doma starih jedino je mjesto na otvorenom, ali i uopšte, jedino mjesto na kome zaposleni iz te Ustanove, mogu provesti dio slobodnog i redovnu pauzu u toku radnog vremena. Ostatak dana su u karantinu, izolovani i odvojeni od porodica. I tako već skoro mjesec i po, uz niz drugih, strogih mjera prevencije korona virusa u kolektivu.

“Cilj svega je da se sačuva zdravlje naših korisnika u čemu smo i uspjeli. Ponosna sam na činjenicu da iz krizne situacije, na koju niko od nas nije bio spreman, obzirom da se radi o novom iskustvu izlazimo kao pobjednici”, kazala je direktorica JU Dom starih Pljevlja Mersida Aljićević.

Posjete Domu i dalje su zabranjene. Korisnici ne mogu izvan granica dvorišta, uspostavljene su dezobarijere, a zaposleni u karantinu. Njegovateljica Rajka Gospić već 40 dana je odvojena od djece.

“Obavljam posao njegovateljice, koji je vrlo težak, a u uslovima u kojima se danas nalazimo mnogo je i teži. Za svoje korisnike bili smo pripremni da ostavimo i svoje porodice, da bi ih spasili i zaštitili”, kazala je njegovateljica Rajka Gospić.

Od prije par dana Vojska više ne obezbjeđuje objekat, a nada je da će se i rad ove Ustanove ubrzo vratiti redovnom režimu.

“Zaposleni su ulagali maksimalne napore kako bi održali postojeći kvalitet usluga na koje su naši korisnici navikli što je za njih predstavljalo dodatno opterećenje. Nadamo se da ćemo uskoro izaći iz karantina i vrtiti se na prethodni način funkcionisanja”, dodala je Aljićević.

Crna Gora je prvi talas korone uspješno prebrodila, ostaje nada da će iskustva i naučeno doprinijeti sprječavanju pojave eventualnog novog talasa čiji početak stručnjaci u regionu i Evropi očekuju na jesen.

Izvor: RTCG

O RTPV

Pročitajte i

JU Dnevni centar Pljevlja obilježava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama i lica sa invaliditetom Pljevlja povodom obilježavanja 3. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *