Naslovna / Vijesti / Društvo / Trenutno još samo jedna osoba oboljela od COVID 19

Trenutno još samo jedna osoba oboljela od COVID 19

Od poslednjeg presjeka laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore su završile analizu 164 uzoraka u sklopu pretraga na infekciju novim koronavirusom.

Na osnovu rezultata utvrđeno je da su se opravila dva slučaja tako da je broj trenutno oboljelih jedan i to u Gusinju. Od početka dešavanja registrovane su ukupno 324 oboljele osobe dok je oporavljenih 314.

Među obrađenim uzorcima uzetim tokom jučerašnjeg dana, utvrđen je i pozitivni nalaz koji se vodi kao importovan slučaj. Rezultati ponovljenih testiranja su bili negativni što ukazuje da se najvjerovatnije radilo o infekciji koja je bila u završnoj fazi, sa relativno malim brojem virusnih kopija čime je potencijalna zaraznost pacijenta minimalna. Zbog prisutnog, iako objektivno malog epidemiološkog rizika, osobe koje su bile u kontaktu sa oboljelim su identifikovane i preventivno smještane u samoizolaciju. Njihovo stanje uz periodično uzorkovanje će se pratiti u narednim danima dok se dalje epidemiološko istraživanje nastavlja.

Riječ o stranom državljaninu koji je učestvovao u prometu roba.

Prvo testiranje je pokazalo da je importovani slučaj pozitivan, a naknadna testiranja da je negativan.

S obzirom na specifičnost slučaja i dalje se radi na klasifikaciji slučaja.

Od početka dešavanja registrovane su ukupno 324 oboljele osobe dok je oporavljenih 314. Broj trenutno oboljelih je jedan.

O RTPV

Pročitajte i

Marković: Zaposleni u IJZ su ugrožavajući svoje živote stali na prvu liniju odbrane zdravlja građana

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas rukovodstvo i dio zaposlenih Instituta za javno zdravlje …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *