Naslovna / Vijesti / Politika / Čestitka povodom 21. maja – Dana nezavisnosti

Čestitka povodom 21. maja – Dana nezavisnosti

Uvaženi sugrađani,

Srećan vam 21. maj – Dan nezavisnosti države Crne Gore. Posebno mi je zadovoljstvo čestitati vam ovaj značajan praznik jer on nije samo simbol obnove nezavisnosti već i zajedništva svih nas bez obzira na različite stavove, mišljenja i poglede.

Danas je prilika da se podsjetimo ovog svijetlog datuma, kada smo uz prethodni dogovor svih, izašli mirno i dostojanstveno na referendum i sa perom u ruci respektabilne većine izglasali povratak države Crne Gore na mapu modernih, evropskih država gdje ju je i čekalo mjesto trasirano još na kongresu u Berlinu.

Crna Gora je, u vrlo kratkom periodu, zahvaljujući odlučnom i predanom radu i naporima pobjedila brojne izazove i prepreke. Samo zajedničkim snagama, bez sujeta, možemo doprinijeti dinamičnijem razvoju naše države, posebno u vremenima izazova, kao što je današnje, kad su zajedništvo, razumjevanje i solidarnost nepophodni za uspjeh.

Prilika je da se zahvalim, prevashodno svim građanima, što su u ovim izazovnim vremenima shvatili ozbiljnost problema i svi zajedno stali u odbranu zdravlja cijele populacije. Takođe bih se zahvalio i državnim i lokalnim organima i službama koji su zajedničkim snagama dokazali da imamo stručne i ljudske kapacitete na kojima mogu da nam zavide i mnogo razvijenije zemlje. Zdravsteveni radnici, na braniku odbrane od pošasti zvane COVID-19, pokazali su nam kako se dosledno poštuje i promoviše Hipokratova zakletva. Vrlo značajnu ulogu imali su i pripadnici Uprave policije koji su u našem gradu u specifičnim uslovima uspjeli da održe red i bezbjednost na najvišem nivou i pored pokušaja određenih, već prepoznatih grupica da iz samo njima znanih razloga, derogiraju sve vrijednosti Pljevalja kao sredine čije su razlike blago svih nas.

Dragi Pljevljaci,

Još jednom, podsjećajući se ovog svijetlog datuma, sa ponosom vam čestitam 21. maj – Dan nezavisnosti uz najbolje želje za ličnu i porodičnu sreću i dalji uspjeh i razvoj našeg grada i države. Nek je vječna Crna Gora.

Vlade  Milinković, predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Pljevlja

O RTPV

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *