Naslovna / Vijesti / Društvo / Sjutra besplatan ulaz u sve nacionalne parkove

Sjutra besplatan ulaz u sve nacionalne parkove

Povodom Evropskog dana parkova, u nedjelju, 24. maja, besplatan je ulaz u svih pet crnogorskih nacionalnih parkova.

Direktor JPNPCG Elvir Klica rekao je da je lijepo vrijeme i besplatan ulaz u svih pet nacionalnih parkova privukao veliki broj građana.

“Mnogi su iskoristili Dan nezavisnosti 21. maj, kao i 22. maj Međunarodni dan biodiverziteta da provedu u prirodi. Sa ublažavanjem širenja pandemije, kako kod nas, tako i u regionu, mi u Nacionalnim parkovima Crne Gore očekujemo, pored domaćih posjetilaca, uskoro i posjetu regionalnih”, kazao je Klica.

Svake godine EUROPARC federacija sa sjedištem u Njemačkoj, međunarodna organizacija koja okuplja parkove prirode i nacionalne, a čiji su član i JPNPCG, organizuje brojne promotivne, ekološke i edukativne aktivnosti. Ove godine Evropski dan parkova obilježava se online i pod sloganima #ParkoviZaZdravlje i Zdravi Parkovi, Zdravi Ljudi.

“Edukatori NPCG putem online poruka podsjetiće javnost o vrijednostima parkova Crne Gore, i ukazati na značaj njihove zaštite i očuvanja za postojeće i buduće generacije”, poručuju iz Nacionalnih parkova.

Evropski dan parkova proglasila je Federacija nacionalnih parkova Evrope EUROPARC s ciljem skretanja pažnje javnosti na značaj zelenih područja. Taj datum je odabran kao sjećanje na proglašenje prvih evropskih nacionalnih parkova, odnosno devet nacionalnih parkova u Švedskoj, 24. maja 1909. godine.

“Podsjećamo svi posjetioci nacionalnih parkova Crne Gore u obavezi su da se pridržavaju svih privremenih mjera i preporuka Ministarstva zdravlja”, zaključuju u NPCG.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za nedjelju, 6. 12. 2020.

    NEDJELJA 6.12.2020.     9,00-10,00 Muzički program     10.00-11,00 PLJEVALJSKE NOVEMBARSKE SVEČANOSTI …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *