Naslovna / Vijesti / Društvo / Najugroženijim penzionerima trenutna pomoć od 30 eura

Najugroženijim penzionerima trenutna pomoć od 30 eura

Udruženje penzionera Pljevlja raspisalo je oglas za dodjelu pomoći od 30 eura najugroženijim penzionerima. Zahtjevi se predaju od 28. maja do 15. juna 2020. godine  od 9 do 13 časova u kancelariji Udruženja penzionera Pljevlja ili u svom Mjesnom udruženju.

Svake godine Udruženje penzionera Pljevlja dijeli pomoć penzionerima u iznosu od 30 eura raspodjelom sredstava 35 posto od članarine i iz redovnih sredstava i po 30 eura od sredstava koje dobija od Vlade Crne Gore, Ministarstva rada i socijalnog staranja i Fonda PIO.

Prilikom donošenja odluke o jednokratnoj trenutnoj  pomoći, Komisija za socijalno – humanitarna pitanja mora se strogo pridržavati sledećih kriterijuma i to:

  • Bez stana, a posebno podstanar;
  • Zdravstveno stanje podnosioca zahtjeva, a posebno nepokretnim;
  • Broj članova porodice koje izdržava podnosilac zahtjeva;
  • Ostali prihodi podnosioca zahtjeva u domaćinstvu;
  • Opšte imovno stanje podnosioca zahtjeva.

Penzioneri su dužni sa sobom podnijeti ček od penzije, listing iz banke gdje prima penziju i potvrdu sa biroa za nezaposlene članove porodice koje izdržava, kao i člansku knjižicu Udruženja.

Udruženje penzionera dobilo je na početku pandemije coronavirusa oko 13 hiljada maski koje su raspodjeljene svim penzionerima po mjesnim udruženjima.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Epidemiolog Laušević: Uz odgovornost svih do bezbjednih škola

Epidemiološka situacija može se kontrolisati samo ukoliko najmanje 95 odsto populacije poštuje propisane protiv epidemijske …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *