Naslovna / Vijesti / Društvo / Posjeta Nacionalnom parku Durmitor dobra: U toku programi pomoći rafting turizmu

Posjeta Nacionalnom parku Durmitor dobra: U toku programi pomoći rafting turizmu

Nakon što su iz Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore , uz poštovanje mjera NKT-a, otvorili nacionalne parkove za posjetioce, iz NP Durmitor na Žabljaku počeli su da broje veliki broj posjeta. Kako bi pospješili razvoj raftinga, kao jedne od najperspektivnijih turističkih aktivnosti na sjeveru, uveliko rade na mjerama pomoći privrednicima u tom sektoru. “Posjeta Crnom jezeru je izuzetno dobra, čak podsjeća na onu posjetu koja je bila prošle godine, što nam stvara optimizam da će ipak ova sezona u uslovima djelovanja i post-periodu korone biti uspješna”, kazao je direktor NP Durmitor Tomo Pajović.
Prema njegovim riječima, najviše računaju na domaće turste, kao i turiste iz regiona, kada se granice otvore.
“U toku ljeta svakako se nadamo  turistima i iz drugih evropskih zemalja”, dodao je on.
Počelo se i sa raftingom, jednom od najpopularnijih aktivnosti na sjeveru Crne Gore. “Juče smo imali i prve turiste koji su splavarili rijekom Tarom, tačnije njih 29, što znači da će i takve rekreativne aktivnosti dobiti na značaju u narednom periodu”, istakao je Pajović.
Kako bi obezbijedili što povoljnije uslove poslovanja, iz preduzeća NPCG su pripremili programe pomoći rafterima. Povoljnosti će osjetiti, kazao je Nemanja Pavlović iz NP Durmitor, kako sami rafteri tako i uživaoci raftinga.
“Ono što bih želio da naglasim jeste novi projekat u kome JPNPCG radi, koji je već u završnoj fazi i čija realizacija bi trebalo ubrzo da počne. Radi se o ‘Rafting bus’ projektu, koji podrazumjeva autobuski prevoz iz svih gradova Crne Gore, za sve učesnike raftinga”, dodao je Pajović.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Korona prepolovila broj sklopljenih brakova

Od početka pandemije virusa korona u Crnoj Gori do kraja septembra sklopljeno je svega 940 …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *