Naslovna / Vijesti / Društvo / Vlada nagradila zapsolene u Domu za stare i ustanovana socijalne i dječije zaštite

Vlada nagradila zapsolene u Domu za stare i ustanovana socijalne i dječije zaštite

Vlada Crne Gore nagradiće zaposlene u ustanovama socijalne i dječje zaštite, zbog toga što su za vrijeme pandemije koronavirusa bili u izolaciji zajedno sa svojim korisnicima. Ministarstvo finansija dalo je pozitivno mišljenje da njima zarade za april i maj budu uvećane za 15 odsto.

Ustanove koje su primjenjivale mjere izolacije su podgorički zavod ”Komanski most” i centar „Ljubović“, kao i domovi za stara lica u Risnu, Bijelom Polju i Pljevljima.

Pored primjene svih preporučenih mjera u pogledu izolacije korisnika smještaja, izolacija zaposlenih se realizovala putem obezbjeđenja smještaja zaposlenih u samim ustanovama, gdje su za to postojali smještajni kapaciteti ili putem obezbjeđenja smještaja u odgovarajućim hotelskim kapacitetima koji su dati na raspolaganje.

Rad navedenih ustanova organizovan je u vidu smjenskog rada u periodu od 24 sata.

Imajući u vidu kategorije korisnika, radi se o izuzetno teškom i odgovornom poslu, koji je dodatno usložnjen novonastalom situacijom od pojave koronavirusa, zbog potrebe dodatnog angažovanja na zaštiti od infekcije, kao i primjene zaštite putem izolacije. Takođe, ukazujemo da je u pojedinim ustanovama, posebno kada su u pitanju ustanove za smještaj starih lica i lica sa invaliditetom, jedan broj korisnika nepokretan, da ustanove imaju manje izvršilaca od onih predviđenih sistematizacijom, koji ulažu vanredne napore zbog nedostatka radne snage a sve u cilju normalnog funkcionisanja ustanove, navodi se između ostalog u obrazloženju.

Izvor: Pobjeda

O RTPV

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *