Naslovna / Vijesti / Društvo / Uspješno odgovorili predviđenim obavezama

Uspješno odgovorili predviđenim obavezama

U Jutarnjem programu Televizije Pljevlja sa pomoćnikom direktora OŠ „Ristan Pavlović“ razgovarali smo o trenutnim i prestojićim obavezama koje treba realizovati. Upis prvaka počeo je 18. maja, eksterna provjera znanja učenika završnih razreda protekla je dobro. U školi je bilo devet luča, dok je đak generacije Pavle Pupović.

Prvi put od početka pandemije COVID-19 učenici završnih razreda vratili su se u školske klupe kako bi polagali eskterne provjeru znanja. Provjera znanja organizovana je uz poštovanje mjera NKT i preporuka Instituta za javno zdravlje iz tri predmeta crniogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti, zatim matematike i izbornog predmeta.

„Mislim da je sve ovo odrađeno onoliko koliko se moglo na dosta visokom nivou. Polaganje eksterne mature jedan je od uslova za završetak osnovne škole. Svjedočanstvo mora da sadrži podatke o eksternoj provjeri znanja.“, kaže pomoćnik direktora OŠ “ Ristan Pavlović“, Borko Klačar.

Popravni ispitni rok za eksternu provjeru znanja predviđen je 16,17 i 18. juna. Elektronski upis učenika u prvi razred počeo je 18.maja, do sada se u OŠ „Rista Pavlović“ prijavilo oko 60 učenika.

„Na portalu upiši.me roditelji prijavljuju i upisuju učenike u prvi razred. Škola je bila o obavezi da odredi termine za tesiranje, a roditelj je u obavezi da donese ljekarsko uvjerenje.“, objašnjava Klačar.

Testiranje djece koja se upisuju u prvi razred počinje od 1. juna u zakazanim terminima.

Onlajn nastava „Uči doma“ počela je 23. marta, prema riječima Klačara uspješno su odgovorili i ovom zadatku uz poteškoće na početku.

„Sve je to za nas negdje bilo novo. Naravno onlajn nastava nikad se ne može uporediti sa klasičnim sistemom učenja u učionicama, ali slobodno mogu reći da je i ovakav program bio dobar. Uspjeli smo da završimo školsku godinu na redovan način.“, objašnjava Klačar.

Uspjeh učenika devetog razreda ove godine nešto je bolji u odnosu na prethodne godine. Ove godine od 84 učenika, devet učenika ima Luču.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

CAZAS: Godišnje 1.400 abortusa, većina namjernih

Povodom 26. septembra Svjetskog dana kontracepcije, iz CAZAS-a je saopšteno da se u Crnoj Gori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *