Naslovna / Vijesti / Društvo / Raspisan tender za sanaciju i presvlačenje kolovoznih i pješačkih površina na gradskim saobraćajnicama

Raspisan tender za sanaciju i presvlačenje kolovoznih i pješačkih površina na gradskim saobraćajnicama

Sekretarijat za stambeno – komunalne poslove, saobraćaj i vode Opštine Pljevlja raspisao je 27. maja tender za sanaciju i presvlačenje kolovoznih i pješačkih površina asfaltnom masom na gradskim saobraćajnicama u Pljevljima. Procijenjena vrijednost radova je 250.000 eura sa uračunatim PDV-om. Ponude se mogu predavati zaključno sa 18. junom do 11 sati.

Izgradnja putne i vodovodne infrastrukture, sanacija seoskih puteva i sprovođenje aktivnosti na poboljšanju kvaliteta vazduha u Pljevljima prioritetni su projekti koje lokalna samouprava u kontinuitetu sprovodi i koji su značajno poboljšali kvalitet života i doprinijeli razvoju kako ruralne, tako i urbane infrastrukture u Pljevljima.

Sekretarijat za stambeno – komunalne poslove, saobraćaj i vode Opštine Pljevlja, u sklopu svojih redovnih aktivnosti, raspisao je 27. maja 2020. godine tender za sanaciju i presvlačenje kolovoznih i pješačkih površina asfaltnom masom na gradskim saobraćajnicama u Pljevljima. Procijenjena vrijednost radova je 250.000 eura sa uračunatim PDV-om, dok bi izabrani izvođač radove trebao da izvede u roku od 40 dana od dana uvođenja izvođača radova u posao, navode iz resornog Sekretarijata.

Usljed vanrednih okolnosti izazvanih epidemijom korona virusa koja je rezultirala odlaganjem raspisivanja javne nabavke ranije, naručilac posla, odnosno Opština Pljevlja se u skladu sa članom 90 Zakona o javnim nabavkama, opredijelio za skraćeni rok podnošenja ponuda u otvorenom postupku od 22 dana od dana objavljivanja tenderske dokumentacije.

Razlog hitnosti realizacije postupka je neodložna potreba sanacije udarnih rupa formiranih tokom zimskog perioda. Ponude se mogu predavati radnim danima od 7 do 15 sati, zaključno sa danom 18. juna 2020. godine do 11 sati, dok će javno otvaranje ponuda održati 18. juna 2020. godine u 11:30 sati.

Tokom 2019. godine Opština Pljevlja je za izvođenje radova na presvlačenju i sanaciji kolovoznih i pješačkih površina asfaltnom masom na gradskim saobraćajnicama prošle godine za slične radove radila u 98 gradskih saobraćajnica. Izvođač radova bio je Crnagoraput AD i ugradili su  3.266,61 tona asfalta na preko 23.000 m² saobraćajnica.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

U domaćinstvu koje loži ugalj najlošiji kvalitet vazduha

Na osnovu dobijenih rezultata mjerenja kvaliteta vazuha tokom grejne sezone unutar tri domaćinstva u Pljevljima, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *