Naslovna / Vijesti / Društvo / Bezbjedno sa velikim nestrpljenjem JPU “Eko bajka” dočekuje mališane

Bezbjedno sa velikim nestrpljenjem JPU “Eko bajka” dočekuje mališane

Privatne predškolske ustanove počele su sa radom od ponedeljka, od sjutra, 4. juna sa radom počinju i državni vrtići. Ministarstvo prosvjete, Institut za javno zdravlje i Zavod za školsko poslali su jasne preporuke koje treba ispoštovati kako bi boravak djece u vrtićima bio bezbjedan. Na ovu temu u Jutarnjem program razgovarali smo sa direktoricom JPU “Eko bajka” Abelom Popović.

Od sjuta u državnim predškolskim ustanovama ponovo će se čuti dječiji zagor, graja, smijeh i radost. Posle dva ipo mjeseca počinju sa radom poštujući preporuke i donešene mjere.

“Mi smo spremnim, ispoštovali smo sve preporuke Ministarstva prosvjete, IJZCG, Zavoda za školstvo i dalje ćemo biti u skladu sa tim preporukama.  Zaista sve je spremno da dočekamo našu dječicu.”, kazala je direktorica JPU “Eko bajka”, Abela Popović.

Prema preporukama uklonjene su sve plišane igračke, a ostale dezinfekovane predviđenim sredstvima kako bi boravak mališana bio bezbjedan.

Na pitanje koje su obaveze roditelja koje treba ispoštovati prije nego dovedu dijete u vrtić, Popović kaže: “Obaveza roditelja je da izmjeri temperature djetetu prije nego što dođe u vrtić, dijete naravno mora da bude zdravo i da dolazi  po jedan roditelj kako se ne bi stvarale gužve, a vaspitači i medicinske sestre će preuzeti dijete.

Radno vrijeme u svim predškolskim ustanovama na teritoriji naše Opštine ostaje isto.

Zaposleni u vriću “Eko bajka” i za vrijeme epidemije u predviđenim okolnostima pokušali su mališanima da obezbjede zanimljiv boravak kod kuće. Na službenoj FB stranici objavljivali su video zapise i na taj način predstavili brojne aktivnosti.

Prema riječima direktorice JPU “Eko bajka” djeca koja borave u vrtiću mnogo bolje postižu rezultate dalje.

“Posebno bih istakla da dijete koje propusti taj period i aktivnosti koje nisu dinamične kao kod djece u vrtiću to ne može nikad da se nadoknadi.”, objašnjava Popović.

Elektronski upis u predškolske ustanove počeo je 26. maja i traje 15 dana.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

U domaćinstvu koje loži ugalj najlošiji kvalitet vazduha

Na osnovu dobijenih rezultata mjerenja kvaliteta vazuha tokom grejne sezone unutar tri domaćinstva u Pljevljima, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *