Naslovna / Vijesti / Politika / Јавни дуг ЦГ преко 82% БДП-а, а није отворено ниједно радно мјесто у производњи

Јавни дуг ЦГ преко 82% БДП-а, а није отворено ниједно радно мјесто у производњи

По признању надлежних државних институција, јавни дуг Црне Горе нарастао је на преко 82% БДП-а, а државном буџету недостаје скоро 900 милиона евра. Истовремено, свједоци смо да већ годинама није отворена нити једна фабрика, нити један озбиљан производни погон, па самим тим није отворено нити једно ново радно мјесто у сектору производње. Црна Гора годишње увози робе у вриједности од преко 2 милијарди евра и то углавном оне робе коју би могла сама да произведе, док извози 10 пута мање и то доминантно сировину.

Док, рецимо, у Србију и друге европске државе долазе инвестиције и компаније које покрећу производњу и запошљавају раднике, у Црну Гору долази искључиво сумњиви или криминални капитал којим се за интерес појединаца, купују природна богатства Црне Горе, а мањим дијелом и осиромашени гласачи пред изборе.

Док огроман број грађана Црне Горе нема никакав, а камоли одржив и добро плаћен посао, тајкуни блиски власти и највиши функционери власти се на рачун увоза, шверца и распродаје природног богатства енормно богате и постају мултимилионери.

У таквој ситуацији, криминализовани врх режима је одлучан и на добром је путу да угаси и туристичку сезону, користећи тзв. НКТ као партијски сервис или политичко тијело, показујући још једном потпуно одсуство осјећаја и заинтересованости за живот и економски положај огромне већине грађана.

Црна Гора је, нажалост, једина држава у Европи и свијету у којој криминалци имају своју државу. Да је Црна гора слободна, а не приватна држава уске групе појединаца, њени грађани би могли да живе богато са свим својим разликама.

Штавише, умјесто да се суочи са драматично тешком економском ситуацијом и да се посвети отварању нових радних мјеста у привреди, врх власти, огрезао у криминалу и корупцији, продубљује националне подјеле, производи нестабилност, прогања вјековну и државотворну СПЦ, са крајњим циљем да угаси православље у Црној Гори.

Истовремено, литије су показале да је велики број досадашњих гласача ове власти постао свјестан да је врх режима и њих годинама варао и да је власт коришћена само за богаћење уске групе појединаца. Дакле, преварени су и они у опозицији, али и многи од оних који су припадали овој власти или су је подржавали.

У овој чињеници крије се кључни разлог зашто криминалци у врху власти не дозвољавају наставак литија и зашто држе затвореном границу са Србијом, док штету искључиво трпе грађани и економија Црне Горе.

Једино рјешење за спас економије и опоравак привреде Црне Горе лежи управо у томе да се она као држава економски отвори, економски сарађује и инфраструктурно повеже са државом Србијом и свим другим државама које улажу у подизање производње и извоза, како би коначно покренула сопствену привреду и отворила нова радна мјеста. Јасно је да са овом влашћу која је опредијељена да одржава неразуман и штеточински непријатељски став према Србији и Србима то није могуће, и да ће са овом влашћу економска криза бити све већа и већа. Због тога, она једноставно заслужује да буде смијењена, и од оних бирача који су је до сада подржавали, без обзира на то како се они национално изјашњавали.

Владислав Бојовић, члан предсједништва Демократске народне партије и функционер Демократског фронта

O RTPV

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *