Naslovna / Vijesti / Društvo / Simović: Čestitam, hvala i nastavljamo

Simović: Čestitam, hvala i nastavljamo

Iza svih nas je pet izazovnih mjeseci, stotine dana i stotine noći u kojima smo zajedno brinuli, kreirali i davali odgovore na globalni, još uvijek trajući, izazov COVID-19. Izazov i za ekonomski mnogo razvijenije države, sa mnogo jačim zdravstvenim sistemima. Danas, nakon svega toga, moje ocjene i zapažanja staće u tri poruke: Čestitam, hvala i nastavljamo, poručio je potpredsjednik Vlade Milutin Simović na promociji publikacije “Klinički centar – Izazovi COVID 19”.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade, Simović je čestitao svim zaposlenim u crnogorskom zdravstvenom sistemu, a posebno u njegovom ključnom stubu – Kliničkom centru Crne Gore.

“Čestitam na iskazanoj pravovremenosti, odlučnosti, profesionalnosti i posvećenosti, čestitam na uspostavljanju i efikasnom funkcionisanju kriznog menadžmenta, čestitam na svemu ovome jer to bio izraz odgovornog i, dodaću, patriotskog odnosa institucije i zaposlenih u ovoj situaciji koja je bila ozbiljna prijetnja za zdravlje i živote naših građana”, rekao je potpredsjednik Vlade.

Zahvalio je, takođe, svim zaposlenima u zdravstvenom sistemu Crne Gore, a posebno zaposlenima u Kliničkom centru.

“I onima koji su bili na prvoj liniji koji su brinuli i liječili COVID pacijente i svima ostalima koji su radili na drugim odjeljenjima i u granicama mogućeg obezbjeđivali pružanje ostalih potrebnih zdravstvenih usluga, koje se nijesu mogle odlagati. Zahvaljujem se pomoćnom osoblju u Kliničkom centru: u kuhinji, servirkama, higijeničarkama, osoblju na održavanju, vozačima, portirima, jednom riječju – svima. Zahvaljujem se na otvorenosti i profesionalnoj, ali prije svega ljudskoj komunikaciji sa pacijentima i porodicama onih koji su se liječili od COVID-a u Kliničkom centru”, dodao je Simović.

Poručio je da su se oni, i onda kada uloženi napori nijesu dali rezultat za koji su se borili, morali suočavati sa činjenicom da se nije uspio spasiti ljudski život, što je bilo najsvetije i najvažnije.

“Zahvaljujem se na posebno vrijednom doprinosu koji je (Jevto) Eraković pored liderske pozicije u Kliničkom centru, davao u radu NKT-a; Kriznom medicinskom štabu, svim njegovim brojnim članovima i posebnim timovima, na čelu sa (Rankom) Lazovićem – za doprinos u organizaciji i koordinaciji ukupnog zdravstvenog sistema Crne Gore; i Marini Mugoši, koja je pratila međunarodne protokole za liječenje COVID-a, pratila pacijente ne samo u Kliničkom centru, već i u ostalim COVID bolnicama”, naglasio je Simović.

A njegova treća poruka bila je: Nastavljamo kao i do sada zajedno.

“Nastavljamo da unapređujemo crnogorski zdravstveni sistem; Nastavljamo da unapređujemo kadrovski potencijal, da gradimo nove potrebne klinike, da nabavljamo novu savremenu opremu i da osvajamo najsavremenije metode liječenja; Nastavljamo da unapređujemo položaj i standard svih zdravstvenih radnika, jer to oni zaslužuju i to njima pripada. Nastavljamo zajedno da dajemo svoj puni nesebični doprinos napretku cijelog našeg društva”, zaključio je Simović.

O RTPV

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *