Naslovna / Vijesti / Hronika / Znate li da se zbog ovih saobraćajnih prekršaja ide u zatvor

Znate li da se zbog ovih saobraćajnih prekršaja ide u zatvor

Crnogorska policija je samo u prethodnih nekoliko dana uhapsila tri osobe koje su vozilom upravljale pod dejstvom alkohola i svima je izrečena zatvorska kazna.

Za one koje ne znaju, podsjećamo, da je od februara ove godine na snazi izmijenjeni Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima kojim su jasno osim novčanih utvrđene i zatvorske kazne za one koji voze pijani, pod dejstvom opijata ili prekorače dozvoljenu brzinu.

Zatvorskom kaznom od 15 do 60 dana kažnjavaju se oni koji voze pod dejstvom alkohola sa više od promila alkohola u krvi, koji su pod uticajem narkotika, kao i oni koji se u naselju kreću brzinom koja je za 70 kilometara na sat i više veća od dozvoljene brzine ili van naseljenih mjesta brzinom koja je za 90 km/h veća od dozvoljene.

Ista kazna izriče se i vozačima koji odbiju da se podvrgnu ispitivanju pomoću odgovarajućih sredstava i aparata (alkometar ili droga test), kako bi se provjerilo da li su pijani ili drogirani, kao i onima koji ne zaustave vozilo na propisani znak ili naredbu policijaca.

Vozačima se više na licu mjesta ne oduzima vozačka dozvola ali se ograničavanje prava na upravljanje vozilom vodi u posebnoj evidenciji, o čemu vozači dobijaju rješenje.

Protiv vozača koji su napravili saobraćajni prekršaj preduzimaju se mjere na osnovu sakupljenih kaznenih bodova, koji se vode u Prekršajnoj evidenciji, i to na osnovu rješenja sudova za prekršaje ili konačnih prekršajnih naloga.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Optužni predlog protiv Raščića: Osumnjičen za izazivanje panike i nereda

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima podnijelo je Osnovnom sudu u Pljevljima optužni predlog protiv Sanina …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *