Naslovna / Vijesti / Društvo / Veliki potencijal i za turizam

Veliki potencijal i za turizam

Kulturno-istorijsko nasljeđe, znamenitosti, atraktivna priroda dio su turističkih proizvoda koje nudi pljevaljska opština.

Pljevlja su sredina ogromnih potencijala, ne samo u rudno-energetskom sektoru već i u ostalim privrednim djelatnostima. Prednjače poljoporivreda i drvoprerada, ali svoju šansu traži i turizam s obzirom na bogato nasljeđe, kulturnu i prirodnu baštinu.

“Prije svega pomenula bih rimski grad Municipijum S, dijatretu, kulturno istorijsko nasljeđe i brojne druge znamenitosti, zatim, planinarenje i naravno rafting. Sve su to turistički proizvodi koje nudi naša opština i koji su interesantni turistima”, kazala je direktorica TO Pljevlja Vanja Vukojičić.

Spomeničko blago uz gastronomske, kulturne i promotivne manifestacije su dugi period bili jedini turistički proizvodi Pljevalja. Posljednjih godina rast broja turista uticao je na proširenje i podizanje kvaliteta ponude.

“Sve je vći broj seoskih domaćinstava koji se bave turizmom. Ruralni dio opštine je izuzetno bogat prirodnim ljepotama i atrakcijama i rekla bih da su Pljevlja izuzetno pogodna kako za aktivni odmor tako i za sportsko-rekreativni, avanturistički, izletnički i adrenalski turizam. U ovoj godini našu šansu prepoznajemo u akciji ‘Ljetuj doma'”, dodala je Vukojčić.

Vidikovac Meandri Ćehotine izuzetno je posjećen, a slične rezultate turistički poslenici očekuju i od promocije Ćehotine kao “fly fishing” zone.

“Meandri Ćehotine izazivaju veliku pažnju kod turista i jedna su od atrakcija opštine. Bogatstvom ribljeg fonda ova rijeka je pravi dragulj za sportski ribolov, a kada smo već kod sporta istakla bih kompleks u gradskom parku Vodice. Radi se o stadionu, o sportskoj dvorani i trim stazi odnosno fitnes centru na otvorenom. Mislim da Pljevlja mogu mnogo da ponude kako amaterima tako profesionalnim sportistima svih uzrasta. Te kvalitete prepoznali su domaći i engleski partneri i trebalo bi da ove godine sa njima organizujemo međunarodni fudbalski kamp i nadamo se da nas ova situacija sa koronom neće omesti u tome”, kazala je Vukojčić.

Crna Gora je “corona free” destinacija, pa je to šansa i za pljevaljski turizam, a akcija “Ljetuj doma” prilika je da građani naše zemlje dožive i bolje upoznaju Pljevlja, sjevernu kapiju Crne Gore i mjesto gdje su se u bajkovitoj prirodi, vjekovima preplitali hrišćanstvo i islam.

Izvor: RTCG

O RTPV

Pročitajte i

Od danas važe ove mjere

Ugostiteljski i uslužni subjekti od danas rade od sedam do 18 časova, zabranjeno je napuštanje …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *