Naslovna / Vijesti / Društvo / Besplatna lična dokumenta za one koji u junu pune 18 godina

Besplatna lična dokumenta za one koji u junu pune 18 godina

Prva lična dokumenta besplatno će dobiti i djevojke i mladići koji u junu navršavaju 18 godina, najavio je danas ministar unutrašnjih poslova Melvudin Nuhodžić.

„Vlada i Ministarstvo unutrašnjih poslova misle i na mlade. Besplatna dokumenta i ove godine i ubuduće dobijaće djevojke i mladići koji pune 18 godina na Dan nezavisnosti – 21. maja i na Dan državnosti – 13. jula“, rekao je Nuhodžić, na svečanosti u Vili Gorica, povodom predstavljanja novih dokumenata treće generacije.

Nuhodžić je rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova vrijedno radilo na tehnološkom razvoju u svakodnevnom funkcionisanju i obavljanju poslova koji su im povjereni.

On je kazao da Crna Gore na planu digitalizacije ide u korak sa svijetom, za naprednim društvima koja su uzor u tim oblastima.

„Iskoristili smo svoje potencijale da bismo realizovali digitalnu transformaciju naših sadržaja. Time još jednom pokazujemo da smo na usluzi građanima, koji u nama imaju pouzdan servis, ali i partnera koji se neprestano usavršava i prati najsavremenija dostignuća. Ovim utvrđujemo povjerenje građana i obezbjeđujemo im efikasnije funkcionisanje na mnogim poljima, te uvezivanje sa onim uslugama koje će im od sada biti jednostavnije, pristupačnije i svakako – modernije“ – rekao je Nuhodžić.
Sve to, kako je kazao, podrazumijeva lagodniji pristup i smanjenje troškova. „Ponosni smo što pripadamo samom vrhu zemalja koje su na ovom području napravile iskorak“, poručio je Nuhodžić.

On je istako da su nova lična dokumenta, takođe, i potvrda državnog identiteta i ugleda u međunarodnim okvirima. „Nije nam bila vodilja praćenje trendova, već dugoročni interes građana Crne Gore“, naveo je Nuhodžić.

Prema njegovim riječima, tim dostignućem postiže se ne samo kvalitetnija umreženost, nego i značajno bolja bezbjednost. Nova lična karta, kako je kazao, nije samo dokument, već je i sredstvo racionalnijeg pristupa mnogim servisima.

„Do juče nezamislivi, ovi rezultati nas ohrabruju da i dalje posvećeno radimo, kako bismo usvajali savremene međunarodne prakse“, rekao je on.

Naveo je da se digitalni preobražaj dešava u sklopu ukupnog preobražaja i evropeizacije Crne Gore. „Ono što će već sjutra biti obaveza za sve članice Evropske unije, danas je sadašnjost Crne Gore“, istakao je ministar.

Dodao je da će administrativna, institucionalna, ekonomska, javna i privatna povezanost i pojedinac kao temelj društva od sada biti razvijeniji i u funkcionalnijem odnosu. „Siguran sam da su naši građani sa ponosom pratili događaje u kojima je Crna Gora po ozbiljnosti pristupa i po ostvarenim rezultatima bila i sada je u vrhu globalne borbe protiv opasne pandemije“, poručio je Nuhodžić.

Podsjetio je da je crnogorsko društvo u vrijeme pandemije pokazalo svoje najbolje lice. „Slogu i povjerenje. Hrabrost i znanje. Jedinstvo i solidarnost“ , zaključio je Nuhodžić.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *