Naslovna / Vijesti / Kultura / Pljevljak Ilija Krivačević osvojio treću nagradu na Međunarodnom takmičenju gitarista u Tivtu

Pljevljak Ilija Krivačević osvojio treću nagradu na Međunarodnom takmičenju gitarista u Tivtu

14. Međunarodno online takmičenje gitarista koje je održano u Tivtu, ove godine pod sloganom Safe port of music, privukao je veliko interesovanje gitarista širom svijeta. Na takmičenju je učestvovao i naš sugrađanin, Ilija Krivačević koji je osvojio treću nagradu u kategoriji najmlađi učesnici.

Na ovom prestižnom takmičenju, učestvovalo je oko 100 takmičara iz 26 zemalja, raspoređenih u kategorijama prema uzrastu i stepenu obrazovanja, od osnovne i srednje muzičke škole, Muzičke akademije do profesionalnih gitarista.

I na prethodnim takmičenjima na kojima je Ilija učestvovao sa svojim mentorom, Obradom Gvozdenovićem, osvajao je nagrade. Prvu nagradu osvojio je na takmičenju u Bijelom Polju i drugu nagradu, prošle godine u Herceg Novom.

Ilija je tek na početku svog školovanja na gitari, a već je do sada učestvovao na brojnim koncerima i priredbama, organizovanim u našem gradu i time potvrdio svoju nadarenost prema ovom popularnom istrumentu.

Ovogodišnje 14. Međunarodno online takmičenje gitarista, realizovali su: Muzički centar Crne Gore i NVO „Anagastum“ uz podršku Centra za kulturu Tivat i pokroviteljstvo Euro Strings  – European Guitar Festival Collaborative platforme. Međunarodno takmičenje gitarista (Montenegro International Guitar Competition – MIGC) krajem 2017. godine postalo je dio platforme Euro Strings – European Guitar Festival Collaborative, koja se jednim dijelom finansira iz budžeta EU programa Kreativna Evropa.

O Ana Dragaš

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *