Naslovna / Vijesti / Društvo / U OŠ „Boško Buha“ upisan 51 đak prvak

U OŠ „Boško Buha“ upisan 51 đak prvak

Gostujuči u Jutarnjem programu Televizije Pljevlja direktor OŠ „Boško Buha“, Albin Kondo potvrdio je da su uspješno odgovorili obavezama koje su osnovci imali do kraja školske godine. Srednja ocjena i rezultati eksterne provjere znanja učenika devetih razreda bolja je u odnosu na prethodnu godinu.

Učenici završnih razreda uspješno završavaju obaveze. Prema podacima srednja ocjena bolja u odnosu na prethodne godine i veći broj odličnih učenika.

„Djeca su dobro prihvatila ovaj način komunikacije, koji nažalost ne može zamjeniti neposrednu komunikaciju, živu riječ i samu nastavu u kabinetu. Uspjeh je bio više nego zadovoljavajući, srednja ocjena bila je visočija u odnosu na prethodne školske godine  i samim tim nije bilo učenika devetog razreda koji su ostali na popravnom ispitu.“, objašnjava direktor OŠ „Boško Buha“, Albin Kondo.

Ispoštovali su pravila i peporuke kako bi eksterna provjera znanja protekla u najboljem redu. Prema riječima direktora testovi su za nijansu bili lakši u odnosu na prethodne godine i nije bilo učenika sa nedovoljnim ocjenama.

Pored programa Uči doma učenici ove ustanove imali su i dodatnu nastavu koju su pripremali nastavnici.

„Sad kad se sve ovo završi mogu da kežem da je pronađeno brzo i idealno rješenje da se završi ova školska godina. Učenici su imali dosta dostupnog materijala, kako preko TV tako i onog koji su pripremali nastavnici. Roditelji su odigrali ključnu ulogu.“, navodi Kondo.

Narednu školsku godinu OŠ „Boško Buha“ pohađaće 51 prvak.

„Deset učenika u PO Komini i 41 učenik u matičnoj školi. Tako da ćemo i ove godine imati tri odjeljenja, jedno odjeljenje u PO Komini i dva u matičnoj školi.“, potvrdio je Kondo.

U OŠ „Boško Buha“ bilo je deset Luča, a najbolja među učenicima završnih razreda je Tijana Jelovac.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Više faktora uticaće na distribuciju vakcine

Šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori Mina Brajović kazala je da će …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *