Naslovna / Sport / Ostalo / Članovi karate kluba „Potoci“ veoma uspješni na e-turnirima

Članovi karate kluba „Potoci“ veoma uspješni na e-turnirima

Nedostatak dvoranskih takmičenja nije spriječio članove Potoka da se takmiče. Nakon što su održavali formu kod kuće tokom pandemije korona virusa, prije mjesec dana vratili su se u salu i napornim treningom nadomjestili propušteno. Svakodnevni uloženi trud kako članova tako i trenera, isplatio se u vidu osvajanja tri prva i jednu drugo mjesto na e-takmičenjima.

Za kratak period Neda je uspjela da osvoji dva e- turnira i još jednom opravda ulogu jedne od najperspektivnijih karatistkinja u državi.

Nakon prvog mjesta na e-turniru Svjetske serije kata 2 pod sponzorstvom Arawaze u kategoriji ispod 10 godina, Neda je osvojila i e-turnir Nove generacije Crna Gora 2020.

Ove dvije zlatne medalje donijele su Nedi prvo mjesto na svjetskoj rang listi u kategoriji U10 E-takmicenja.

Na E-turniru Svjetske serije kata 2 koji je u organizaciji Arawaze Luka Klačara osvojio je prvo mjesto u kategoriji ispod 12 godina.

Na E-turniru “KARATE e-CHALLENGE 2.0 koji je organizovao Luka Valdezi, inače Valdezi je jedan od najpoznatijih karatista, osvajač više puta Svjetskih prvenstava i pojedinačno i ekipno takmičar Potoka Luka Klačar plasirao se u samu završnicu ovog takmičenja. On se od 44 takmičara plasirao u finale kom je učestvovalo 8 takmičara. Luka je u konačnom plasmanu zauzeo sjajno drugo mjesto.

Ovo su prve medalje za našu državu u karateu posle višemjesečne pauze.

Bitna prednost e-takmičenja je što se snimanje kata može ponavljati, pa se samim tim izabere najbolji snimak i pošalje.

Ružica Maksimović trener u KK Potoci kazala nam je da je više nego zadovoljna ostvarenim rezultatima na online takmičenjima, da se rad i trud uvijek isplate. Dodaje da nastavljaju sa treninzima jer ih očekuje novi e-turnir od 15-og juna i da su takmičenja sve teža jer se javljaju novi takmičari iz cijelog svijeta.

Pripreme koje će Potoci početi 21-og juna u Čanju biće podloga za spremanje takmičara za dvoranska takmičenja koja će biti u septembru.

O Adnan Kuloglija

Pročitajte i

Počela brdska auto trka “Kup Pljevlja 2020”

U Pljevljima je danas u 12 časova na stazi Dajevića han – Rudnica počela 11. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *