Naslovna / Vijesti / Društvo / Druga najbolja startup ideja studenata iz našeg grada

Druga najbolja startup ideja studenata iz našeg grada

Pljevljaci, studenti Elektrotehničkog fakulteta na finalnom takmičenju Startup akademija Elektrotehničkog fakulteta osvojili su drugu nagradu. Na takmičenju su se prestavili sa idejom automatizovane saksije “Orhis”. Cilj akademije je da se studentima pruži dodatna vrijednost u oblasti startup ekosistema – umijeće pokretanja sopstvenog biznisa i kreiranja novih grana u ekonomiji Crne Gore.

Boris Jovanović, Miloš Jelovac, Luka Manojlović, Ognjen Šubarić i Vladimir Đurišić, ekipa Orhis tima osmislila je inovativno rješenje  automatizovanu pametnu saksiju koja pruža kvalitetniji, lakši i zanimljiviji uzgoj biljke.

“Bilo je neophodno prijaviti ideju koju je trebalo kasnije razraditi, četiri mjeseca uz pomoć mentora. Mi smo se odlučili za ideju o automatizovanoj saksiji za uzgoj kućnog bilja.”, kaže iz tima “Orhis”, Boris Jovanović.

Prije par mjeseci u Jutarnjem programu ideju nam je predstavio Luka Manojlović.

Na pitanje koji je bio osnovni kriterijum zbog kog ste osvojili dugu nagradu, Boris navodi: „Zbog činjenice da smo realizovali prototip naše ideje, dakle imali smo proizvod koji smo predstavili žiriju i dokazali njegovu funkcionalnost. Mislim da je to jedan od ključnih faktora koji je doprinio osvajanju nagrade.“, objašnjava Jovanović.

Kroz program Bust me up ovaj tim ušao je u šest timova koji će dobiti finansijsku i mentorsku podršku.

„Svakako da planiramo nastavak realizacije ideje. Već je u toku, kroz program Boost me up imamo neke radionice, sada smo u fazi nekih modifikacija koje radimo na već izrađenom prototipu.“, dodaje Jovanović.

Mentor tima „Orhis“ bio je dr Đuro Stojanović. Takmičenje predstavlja završnu fazu četvoromjesečne akademije tokom koje su student imali priliku da sarađuju sa mentorima i razrađuju inovativne startup ideje u pravcu pokretanja sopstvenog biznisa.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Više faktora uticaće na distribuciju vakcine

Šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori Mina Brajović kazala je da će …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *