Naslovna / Vijesti / Društvo / Korist za Pljevlja od rekostrukcije Termoelektrane će biti višestruka smatra predsjednik Opštine Igor Golubović

Korist za Pljevlja od rekostrukcije Termoelektrane će biti višestruka smatra predsjednik Opštine Igor Golubović

Nakon potpisivanja ugovora o ekološkoj rekonstrukciji Termoelektrane predsjednik Opštine Igor Golubović je kazao da je ovo jedan od najznačajnijih događaja u zadnjih nekoliko decenija za Opštinu Pljevlja.

”Današnji događaj je višestruko koristan za Pljevlja. Termoelektrana kada se ovaj projekat uzavrši biće ekološki potpuno neutralna, njen rad će potpuno ekološki neutralan za sve građane Pljevalja. Termoelektrana i Rudnik uglja će imati siguran rad u narednom periodu s obzirom na striktna pravila koja nas očekuju sa ulaskom u Evropsku uniju. Minimum 1200 ljudi će zadržati svoja radna mjesta direktno, indirektno  još par hiljada radnih mjesta.” kazao je Golubović.

On je istakao da će Opština Pljevlja imati sigurne budžetske  prihode . ”Današnji dan, ono što je što je bitno jeste da se završava jedan ciklus neispunjenih obaveza Elektroprivrede, odnosno Termoelektrane prema Opštini Pljevlja, prema građanima Pljevalja a to je obezbjeđivanje izvora za toplifikaciju grada. Ovim projektom se obezbjeđuje toplotni izvor, na kapiji Termoelektrane, za grijanje grada.

”Elektroprivreda kroz donacije Opštini Pljevlja od 2,5 miliona eura dodatno pomaže izgradnju primarnog toplovoda” zaključio je Golubović.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Epidemiolog Laušević: Uz odgovornost svih do bezbjednih škola

Epidemiološka situacija može se kontrolisati samo ukoliko najmanje 95 odsto populacije poštuje propisane protiv epidemijske …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *