Naslovna / Vijesti / Društvo / Miranović: Struka će odlučiti hoće li građani Srbije moći u Crnu Goru bez karantina

Miranović: Struka će odlučiti hoće li građani Srbije moći u Crnu Goru bez karantina

Nakon što je Srbija objavila da je u jednom danu izliječeno više od 4000 oboljelih od Kovida -19 Institut za javno zdravlje tražio je pojašnjenje od kolega iz Srbije.

“Struka će odlučiti hoćemo li otvoriti granice prema Srbiji na osnovu odgovora koji ćemo dobiti od Batuta. Kakvu su metodologiju primjenili, šta se to promijenilo tokom noći, koja su objašnjenja u pitanju, to ćemo vidjeti. Ne bavimo se politikom, nas interesuje naša država”, rekla je gostujući u “Bojama jutra“ pomoćnica ministra zdravlja Vesna Miranović.

Neobično u ovoj priči je to što su u Srbiji prethodno testirali dva puta, a sada jednom, rekla je Miranović.

“Institut za javno zdravlje Crne Gore donio je određene protokole po kojima smo se vodili, gdje je pacijent od trenutka otkako nije imao simptome dva puta testiran, i test je trebao da bude negativan, i to se odlično pokazalo. Bili smo potpuno bezbjedni. Koji je princip je Srbija preduzela, vidjećemo. Nas isključuivo interesuje naša država“, rekla je Miranović.

Ona je dodala da ne bi razmatrala političke izjave.

“Razmatramo rizik koji stanovništvo Crne Gore može da istrpi ne posmatramo zemlju posebno. Rizik mora da bude na najnižem nivou. Nema potrebe da se raspravljamo jedni sa drugima“, rekla je Miranović.

Govoreći o otvaranju granica drugih zemalja za građane Crne Gore, kazala je da je to stvar diplomatije.

“Ne treba da razmišljamo ko proširuje spiskove i na koji način. Hoće li da nas uvrste u spisak, to je stvar diplomatije“, rekla je Miranović.

Izvor: Vijesti

O RTPV

Pročitajte i

Najviše diskriminacije na radu

Građani smatraju da je najveći stepen diskriminacije u oblasti zapošljavanja, a najmanji u zdravstvu, pokazalo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *