Naslovna / Vijesti / Društvo / NVO„Da zaživi selo” podijelilo plastenike i sadnice ljekobilja za 20 učesnica projekta

NVO„Da zaživi selo” podijelilo plastenike i sadnice ljekobilja za 20 učesnica projekta

U ponedjeljak 08.06. dato je na korišćenje 20 plastenika ženama sa područja opštine Pljevlja od strane NVO „Da zaživi selo“ u okviru projekta „Obuke za sakupljanje i proizvodnju ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja“. Dobitnice su učesnice obuka na osnovu prethodno raspisanog konkursa i postavljenih kriterijuma. Obuke u okviru pomenutog projekta su privremeno bile prekinute zbog pandemije koronavirusa i zabrane okupljanja. Sa popuštanjem mjera obuke će biti nastavljene, a organizovane i studijske posjete.

Prethodno je učesnicama projekta podijeljen sadni materijal ljekovitog bilja pa se očekuje njegov uzgoj u dobijenim plastenicima.

Projekat realizuje NVO „Da zaživi selo“, a finansira Evropska unija u okviru projekta FORS Montenegra Green Economy for Advanced Region/Zelena ekonomija za razvoj regiona. Projekat u Crnoj Gori sufinansira Ministarstvo javne uprave.

Opšti cilj projekta je ekonomsko osnaživanje seoskih domaćinstava kroz program osposobljavanja žena za tržište rada u oblasti ljekobilja, aromatičnog i začinskog bilja. Realizacijom projekta stvaraju se preduslovi za osamostaljivanje i osposobljavanje žena za proizvodni proces u poljoprivredi (ljekobilje) kao i povećava nivo znanja o ljekobilju i mogućnosti za pokretanje biznisa ili proizvodnje i sakupljanja kao dodatnog prihoda.

Za više informaciija o projektu:
NVO „Da zaživi selo“
Vuka Karadžića 36, Pljevlja
Matije Zorić, koordinator projekta
068 / 323 – 394

O RTPV

Pročitajte i

Za tri godine primljeno 515 vojnika po ugovoru

Ministarstvo odbrane je nakon spovedenih intervjua i provjera protekle sedmice u Vojsku Crne Gore primilo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *