Naslovna / Vijesti / Društvo / U Domu kulture održana svečana dodjela diploma “Luča“ učenicima Gimnazije “Tanasije Pejatović”

U Domu kulture održana svečana dodjela diploma “Luča“ učenicima Gimnazije “Tanasije Pejatović”

Gimnazija “Tanasije Pejatović” ove godine ispratila je 34 učenika sa diplomom “Luča”. Tom prilikom uprličena je svečanost, povodom dodjele diploma koja je protekla uz velike emocije, kako učenika, tako i njihovih profesora i svih prisutnih u Domu kulture.

Učenicima i prisutnima u sali, obratila se direktorica Gimnazije “Tanasije Pejatović”, Ljiljana Bajčetić koja je pohvalila uspjeh maturanata ističući da je Gimnazija luka koja zauvjek ostaje mjesto koje će ih čekati i gdje mogu da se vrate.

“Ovo su trenutci koje ćemo svi pamtiti, koji izazivaju toliko emocija da se gotovo mogu opipati. Puna su nam srca dok vas gledamo danas: lijepe, ozarene, pomalo ustreptale i srećne. Promiču slike, događaji, odzvanjaju glasovi.

Rasli ste pred našim očima, prevazilazili prepreke, tugovali i veselili se. Mi smo gledali kako stasavate, postajete mudriji i visočiji, sve ljepši i pametniji. Uz vas smo rasli i mi”, kazala je Bajčetić u svom obraćanju.

Dobitnike diplome “Luča” pozdravio je i predsjednik opštine Pljevlja, Igor Golubović, ističući da je njihov uspjeh rezultat dobre saradnje, ulaganja u znanje, kako njihovog tako i profesora ove ustanove.

“Predstavlja mi posebnu čast i zadovoljsvo, što mogu danas podijeliti ovaj svečani tenutak sa vama jer je dodjela diploma i priznanja iz raznih oblasti društvenog života, naljepši događaj gdje se na jednom mjestu zbirno potvrdi razlog našeg postojanja, a taj ste razlog upravo vi”.

“Radujemo se vašim postignutim rezultatima i znajte da vaša “Luča” svijetli svim našim sugrađanima, kao što su vaši roditelji i profesori danas ponosni na vas”.

“Opravdali ste kao i mnoge generacije prije vas, svrhu postojanja pljevaljske Gimnazije koja je blizu 120 godina, kroz razna razdoblja, ispraćala najbolje mladiće i djevojke koji su znanjem potkovani postali uspješni ljudi.”

“Siguran sam da će te svojom poletnošću koju mladost sama po sebi nosi, marljivošću i istrajnošću, opravdati ovu prestižnu diplomu, da ćete osvojiti svoje zacrtane ciljeve kako na profesionalnom, tako i privatnom planu”, kazao je Golubović.

Nakon dodjele diploma, učenici su uz pratnju gitare, na emotivan način priveli kraju još jedno poglavlje u svom životu. Nadamo se da će predanim radom i zalaganjem, nastaviti da nižu uspjehe u daljem školovanju i sa njima iskristalisati put ka svom profesionalnom razvoju.

 

O Ana Dragaš

Pročitajte i

CAZAS: Godišnje 1.400 abortusa, većina namjernih

Povodom 26. septembra Svjetskog dana kontracepcije, iz CAZAS-a je saopšteno da se u Crnoj Gori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *