Naslovna / Vijesti / Društvo / Dodijeljene diplome “Luča” najboljim učenicima OŠ “Boško Buha”

Dodijeljene diplome “Luča” najboljim učenicima OŠ “Boško Buha”

U OŠ “Boško Buha” tardicionalno je organizovana dodijela diploma, učenicima koji su vrijednim, predanim i požrtvovanim radom, tokom prethodnih devet godina, zaslužili epitet lučonoše.

Prisutnim učenicima i njihovim razrednim starješinama, obratio se direktor škole, Albin Kondo.

“Ova generacija jubilarna 65. je karakteristična zbog par stvari. Prva stvar je što u zadnjih par godina, ovo je najbrojnija generacija, po pitanju učenika koji nose diplomu “Luča”. Specifična je nažalost i po korona virusu koji nas je zadesio prije par mjeseci, ali mogu da kažem da smo uspješno prevazišli taj neki kritični period”, objasnio je direktor OŠ “Boško Buha”.

Kondo je je izrazio žaljenje što roditelji nisu mogli prisustvovati svečanoj dodjeli diploma zbog novonastalog epidemiološkog rizika i zahvalio se na razumijevanju.

“Mi smo uspjeli na jedan skroman način da napravimo svečanu ceremoniju. Moram još jednom da istaknem, da mi je žao što na ovoj ceremoniji ne prisusvuju vaši roditelji koji, takođe imaju itekako bitnu ulogu i udjel u tome što ste vi postigli. Da bismo ispoštovali epidemiološke mjere i preporuke Ministarstva prosvjete i Vlade Crne Gore, mi smo odlučili da danas prisustvuju samo učenici, nosioci diploma”Luča”, razredne starješine i par ljudi iz škole i gledali smo da to svedemo na neki minimum, a da opet sa druge strane sprovedemo svečanu dodjelu diploma”. kazao je Kondo.

Direktor škole, zahvalio se učenicima na predanom trudu i radu i kazao je da je siguran da će oni i u narednom periodu, dostvojansveno predstaviti svoju školu.

“Ovo su izuzetno dobri đaci, pravi predstavnici naše škole, učenici koji će sigurno u narednom periodu, itekako na dostojanstven način predstaviti našu školu, koji će sigurno posle srednje škole, nastaviti dalje školovanje i koji najvjerovatnije upisati, viske škole i fakultete i postati pravi i dostojni građani naše države i koji će doprinjeti razvoju ovog grada”, zaključio je Kondo.

Uz diplome, najboljim učenicima, uručeni su i prigodni pokloni.

O Ana Dragaš

Pročitajte i

CAZAS: Godišnje 1.400 abortusa, većina namjernih

Povodom 26. septembra Svjetskog dana kontracepcije, iz CAZAS-a je saopšteno da se u Crnoj Gori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *