Naslovna / Vijesti / Društvo / Od Ministarstva sporta i mladih preko pola milliona za sportsku infrastrukturu

Od Ministarstva sporta i mladih preko pola milliona za sportsku infrastrukturu

Vlada Crne Gore je usvojila predlog Ministarstva sporta i mladih, te dala saglasnost za finansiranje izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i opremanja sportske infrastrukture.

Riječ je o finansiranju radova na pet sportskih terena, tri sportske sale u okviru školskih objekata, jednog školskog igrališta i biciklističke i trim staze.

Radovi će se odvijati u sljedećim crnogorskim opštinama: Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Mojkovcu, Bijelom Polju, Pljevljima, Rožajama.

“U cilju kontinuiranog unaprjeđivanja oblasti sportske infrastrukture, za pomenute projekte, Ministarstvo sporta i mladih opredijelilo je finansijsku podršku, u ukupnom iznosu od oko 600 hiljada eura. Stvaranje neophodnih uslova za bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima djece, mladih i građana predstavlja centralni motiv ove inicijative.” – istakao je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Ministarstvo sporta i mladih je od početka svog rada definisalo oblast sportske infrastrukture kao jedan od ključnih prioriteta jer ista predstavlja preduslov za bavljenje sportom.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Najviše diskriminacije na radu

Građani smatraju da je najveći stepen diskriminacije u oblasti zapošljavanja, a najmanji u zdravstvu, pokazalo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *