Naslovna / Vijesti / Društvo / U Pljevljima uskoro počinje naplata parkinga

U Pljevljima uskoro počinje naplata parkinga

U prvoj gradskoj zoni ukupno je označeno 351 parking mjesto, prema Elaboratu za naplatu su planirana 333 mjesta. Prema riječima direktora DOO „Čistoća“, Saše Ječmenice naplata parkinga počinje dok se završi montaža opreme,  vjerovatno krajem juna. Vrijeme predviđeno za naplatu na opštim parkiralištima je od 6 do 22 časa radnim danima i subotom, a na posebnim parkiralištima 24 časa.

U prvoj zoni Opštine Pljevlja označena su 333 parking mjesta za naplatu, od tog broja 18 mjesta rezervisano je za lica sa posebnim potrebama.

„To je nedovoljan broj parking mjesta, ali  smo kao lokalna samouprava dijagnostifikovali problem koji opterećuje građane naročito prve zone, a to je da grad sa 7.200 registrovanih putničkih automobila na raspolaganju ima samo negdje do 500 mjesta u prvoj gradskoj zoni, što će reći da je nedovoljno, a da nama samo četiri odsto dato na upravljanje parkingom.“, objašnjava direktor DOO „Čistoća“, Šaša Ječmenica.

Prva gradska zona obuhvata sledeće ulice: Velimira Jakića, Voja Đenisijevića, Boška Buhe, silazi do Milet bašte, Uroša Ružičića, Ivana Milutinovića, Volođina i Treće Sandžačke.

Cijena parkinga u podzemnoj garaži iznosiće 50 centi i naplaćivaće se 24 časa, uz mogućnost kupovine mjesečne karte po cijeni od 40 eura. Cijena za ostala parking mjesta prve zone iznosiće 40 centi po satu.

„Parking iza Ekspresa i parking Skerlićeva biće pokriveni naplatnim rampama sa sistemom kamera koji će učitavati tablice korisnika mjesečnih karata. Na ovaj način ćemo korisnicima mjesečnih karata izaći maksimalno u susret.“, navodi Ječmenica.

Kako objašnjava Ječmenica ovih dana krenuće sa terenskom ponudom mjesečnih karata stanarima prve zone za naredni mjesec.

Na pitanje Kako će stanari plaćati parking i po kojoj cijeni, Ječmenica kaže: „Cijena mjesečne karte iznosiće osam eura, ono što je bitno istaći jeste da se za osam eura ne garantuje parking mjesto. Stanar koji živi u Skerlićevoj ulici kupovinom mjesečne karte moći će da ostavlja automobil na oko 280 parking mjesta, osim u garaži.“

Član deset Odluke propisuje i kazne za nepoštovanje. Za fizička i pravna lica predviđene su kazne od 20 do 1000 eura, a preduzetnike od 50 do 3.000 eura.

Osnivač i preduzeće DOO „Čistoća“ spremni su da ulože i dodatna sredstva za poboljšanje ove komunalne djelatnosti.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Epidemiolog Laušević: Uz odgovornost svih do bezbjednih škola

Epidemiološka situacija može se kontrolisati samo ukoliko najmanje 95 odsto populacije poštuje propisane protiv epidemijske …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *