Naslovna / Vijesti / Politika / Покрет за Пљевља: Смрт колони живјела корона

Покрет за Пљевља: Смрт колони живјела корона

Најчешће питање које се постављало у Црној Гори, у времену короне, било је: хоће ли бити литија и када ће почети ? Не треба се томе чудити ако се зна да је савремена Црна Гора земља мита, корупције и организованог криминала, а понајвише селективне правде. Умјесто да искористи вријеме од 3 мјесеца, када су због короне била забрањена окупљања и  дијалогом са Српском православном црквом, на обострано задовољство, ријеши све проблеме изазване сатанистичким Законом о слободи вјероисповијести, режим је радио све супротно. По логици „чија сила онога и правда“, није се либио од хапшења владике Јоаникија и осморице  никшићких свештеника.

А пошто је Служба увјек будна, знали су какво је расположење у православном народу Црне Горе. Зато су се побринули да на вријеме добију подршку од свог највјернијег савезника НАТО пакта, за сва непочинства која су спремна урадити зарад уласка у „ нови цивилизацијски круг“.  Да би тај улазак био успјешан и да би постали оно што нису, потребно је истражити, преименовати или протјерати све оне који не пристају на „истрагу предака“. Прво је министар вањских послова Срђан Дармановић опоменуо: „Уколико би смо процијенили да је видно угрожена безбједност земље, постоје многи механизми унутар НАТО –а који могу да се користе“.

А онда је лично господар Мило похитао у  Брисел да се срете са црногорским патријархом и генералним секретаром НАТО пакта Јенсом Столтенбергом. И да видиш чуда господин Столтенберг је након састанка изјавио: „ НАТО ће се побринути да здравствена криза не прерасте у безбједоносну. Наше снаге су спремне и будне“. „Нуто момка и нуто памети, с којом ријечи на пашалук сједе“, рекао би један лик из Горског вијенца. Какве трице и кучине, каква здравствена криза, зна ли  господин Столтенберг да је Црна Гора прва у свијету постала „корона фри Монтенегро“.

Јадац  је у нечему другом. Нема сумње да се тужибаба Мило жалио на Српску православну цркву и најаву обнове литија за 14.јун ове године. Исто тако не треба сумњати да је тражио подршку за примјену свих репресивних мјера против Српске православне цркве и сопственог народа. Његови идеолошки претходници су имали паролу „ смрт фашизму и колони петој“. Разумије се „пета колона“ су били „домаћи издајници“  и сви они који су се залагали за легалне и легитимне начине политичке борбе.

У свом новом револуционарном заносу Ђукановић заступа паролу:  смрт колони ( читај литијама), живела корона. Јер све су колоне у Црној Гори пете и издајничке, изузев оних из 1989. које су Ђукановића са улице довеле на власт. У том духу, охрабрен подршком из НАТО пакта,  кренуо је да руши православне светиње по Црној Гори. Први су  на удару били конаци манастира Св.Василија Острошког у мјесту Зогање на Бриској Гори код Улциња. Није случајно изабран град у коме је почасни грађанин Хашим Тачи. И умјесто да рушитељи кривично одговарају улцињска полиција је поднела кривичну пријаву против Митрополије црногорско – приморске и митрополита Амфилохија.

Шта рећи на све ово? Народна мудрост каже: „ Можете како хоћете, али не можете докле хоћете“. У Бога се надамо не задуго.

НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ !

Покрет за Пљевља

O RTPV

Pročitajte i

Saopštenje za javnost povodom šovinističkih poruka u Pljevljima

Povodom šovinističkih poruka usmjerenih protiv naših sugrađana – pripradnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *