Naslovna / Vijesti / Hronika / Policija uhapsila 48 vozača

Policija uhapsila 48 vozača

U protekla tri dana, službenici saobraćajne policije su shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, zbog počinjenih prekršaja lišili slobode 48 lica.

Imajući u vidu da se radi o najtežim prekršajima kao što su prekoračenje propisane brzine, prisustvo alkohola u organizmu, ne zaustavljanje na znak policijskog službenika, kojima vozači ugrožavaju svoje ili živote drugih učesnika u saobraćaju, te da brojni apeli Uprave policije, kao i visoke propisane kazne Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, na određeni broj vozača i dalje ne utiču, ovaj podatak i te kako zabrinjava.

Još jednom apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima, te da odgovornim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu ličnoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Službenici saobraćajne policije će nastaviti, u skladu sa zakonom, prvenstveno kroz preventivne aktivnosti i povećano prisustvo na najfrekventnijin saobraćajnicama, ali i pojačanim kontrolama, sa posebnim akcentom na kontrolu počinilaca najtežih prekršaja, da utiču na ponašanje vozača i doprinesu nesmetanom i bezbjednom odvijanju drumskog saobraćaja.

O RTPV

Pročitajte i

Optužni predlog protiv Raščića: Osumnjičen za izazivanje panike i nereda

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima podnijelo je Osnovnom sudu u Pljevljima optužni predlog protiv Sanina …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *