Naslovna / Vijesti / Društvo / Javna rasprava o Nacrtu Odluke o stipendiranju studenata trajaće od 15. do 30. juna

Javna rasprava o Nacrtu Odluke o stipendiranju studenata trajaće od 15. do 30. juna

Centralna javna rasprava o Nacrtu odluke o stipendiranju studenata održaće se 23. juna u zgradi Skupštine opštine Pljevlja sa početkom u 12 časova. Nacrt navedene Odluke biće dostupan svakog radnog dana u vremenu od 12 do 15 časova u prostorijama Sekretarijata za društvene djelatnosti opštine Pljevlja, Kancelarija broj četiri i na web sajtu Opštine Pljevlja.

Prijedlozi, primjedbe, sugestije i mišljenja mogu se podnijeti u pisanoj formi na šalteru Građanskog biroa opštine Pljevlja i na email adresu: sanja.djondovic@pljevlja.co.me do isteka roka za javnu raspravu. Javna rasprava o Nacrtu Odluke o stipendiranju studenata trajaće od 15. do 30. juna.

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja razmotriće dobijene primjedbe, prijedloge, sugestije i mišljenja učesnika javne rasprave i sačiniti Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi u roku od sedam dana od završetka rasprave.

U Odluci o stipendiranju studenata precizira se da će sredstvima iz Budžeta opštine Pljevlja stipendira najviše 30 studenta, i to: 20 studenata završne godine primijenjenih i akademskih osnovnih studija i 10 studenta primijenjenih i akademskih master studija bez obzira na obim studijskog programa.

Opština će stipendirati po jednog studenta sa različitih fakulteta koji imaju najvišu srednju ocjenu tokom studija na tom fakultetu. U slučaju da dva ili više studenata na istom fakultetu imaju isti srednju ocjenu, Komisija će predložiti da se stipendija dodijeli svakom od njih.

Stipendije se dodjeljuju za jednu studijsku godinu i isplaćuju se u deset mjesečnih rata, počev od oktobra školske godine za koju se stipendija dodjeljuje.

Kako je navedeno u odluci o stipendiranju studenata Stipendija iznosi 100 € mjesečno za sve studijske programe. Konkurs se raspisuje u oktobru tekuće godine i sadrži: broj stipendija, vrstu studijskog programa, kriterijume za dobijanje stipendija, kao i ostale uslove utvrđene ovom odlukom. Rok za podnošenje prijava na Konkurs ne može biti kraći od 15 dana.

Program održavanja javne rasprave o Nacrtu Odluke o stipendiranju studenata biće objavljen na Oglasnoj tabli Opštine Pljevlja, na web sajtu Opštine, u jednom terminu RTV Pljevlja i u „Pljevaljskim novinama”.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Održan III Oldtajmer skup Pljevlja

Učestvovalo je 27 automobila iz Crne Gore. Izložba oldtajmera i proglašenje pobjednika je bila upriličena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *