Naslovna / Vijesti / Društvo / Potrošnja ljekova veća za četiri miliona eura

Potrošnja ljekova veća za četiri miliona eura

Zdravstvene ustanove, privatne apoteke i apotekarska ustanova Montefarm potrošili su u prva tri mjeseca ove godine 22.019.229 eura za ljekove i medicinska sredstva, što je oko četiri miliona više u odnosu na isti period u 2019. godini.

Iz Fonda za zdravstveno osiguranje Danu je saopšteno da su izdvojili 9.500.000 eura za ljekove i medicinski materijal u javnim zdravstvenim ustanovama, dok je za izdavanje ljekova i medicinskih sredstava za osiguranike utrošeno 12.500.000 eura.

Za izdavanje ljekove u privatnim apotekama utrošeno je oko 3.000.000 eura.

“Najveći iznos sredstava za ljekove i medicinska sredstva potrošen je tokom marta, 8.100.000 eura, dok je u februaru za te namjene obezbijeđeno 6,9, odnosno 6,8 miliona eura. U prva tri mjeseca u odnosu na prošlu godinu imamo povećanje izdataka za ljekove i medicinska sredstvau iznosu od 17 odsto”, saopštili su iz Fonda zdravstva.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić kazao je nedavno za Dan da će zdravstvenom sistemu, zbog neočekivanih troškova usled epidemije, tokom 2020. godine za funkcionisanje trebati dodatna sredstva, koja će se obezbijediti rebalansom budžeta.

Izvor: Dan

O RTPV

Pročitajte i

U srijedu isključenja struje na seoskom području

Zbog planiranih radova na mreži, u srijedu 02. decembra, bez napajanja električnom energijom će ostati: …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *