Naslovna / Vijesti / Društvo / Crnogorske službe zaštite i spašavanja spremno dočekuju sezonu požara

Crnogorske službe zaštite i spašavanja spremno dočekuju sezonu požara

Pripadnici sistema zaštite i spašavanja spremno dočekuju sezonu požara, ocijenjeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića sa komandirima službi zaštite i spašavanja.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Nuhodžić je zahvalio svim pripadnicima službi zaštite i spašavanja, koji su u prethodnim mjesecima tokom borbe sa koronavirusom pokazali odgovornost i profesionalnost i posvećenim i efikasnim radom učinili da građani osjećaju sigurnost.

“Vaša požrtvovanost jasno govori zbog čega zaslužujete naše poštovanje i dalja materijalno-tehnička ulaganja, sa kojima ćemo nastaviti još intenzivnije u narednom periodu”, saopštio je ministar.

Naglasio je i da požarnu sezonu dočekujemo u drugačijim okolnostima, koje zahtijevaju i dodatnu posvećenost u radu.

“Raspoloživi resursi, zalaganje i hrabrost vatrogasaca-spasilaca, kao i očekivana odgovornost građana, razlog su da vjerujem da će se sistem zaštite i spašavanja uspješno suprotstaviti požarima i tokom ove sezone. Iskustvo tokom prethodne tri godine saradnje, potvrđuje da država u vama ima hrabre, profesionalne i odgovorne pojedince, koji na kvalitetan način upravljaju resursima i poslovima koji su vam povjereni”, zaključio je Nuhodžić.

Na sastanku je konstatovano da su postojeći kapaciteti za gašenje požara za ovu godinu 600 vatrogasaca-spasilaca, 180 vatrogasno-spasilačkih vozila, zatim oko 150 dobrovoljnih vatrogasaca-spasilaca sa 15 vozila, a iz vazduha će, u slučaju potrebe, požare gasiti tri protivpožarna aviona Ministarstva unutrašnjih poslova i tri helikoptera Vojske Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava, Direktorata za vanredne situacije MUP-a i Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Potpisani ugovori za osam sportskih naknada

U skladu sa Zakonom o sportu i Odlukom o finansiranju sporta, Sekretarijat za društvene djelatnosti …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *