Naslovna / Sport / Fudbal / Disciplinski postupak protiv Rudara: U Pljevljima kršili mjere NKT-a

Disciplinski postupak protiv Rudara: U Pljevljima kršili mjere NKT-a

Protiv Fudbalskog kluba Rudar pokrenut je disciplinski postupak zbog slabe organizacije meča protiv Budućnosti.

Susret u Pljevljima kasnio je sa početkom skoro sat jer je na tribinama stadiona pod Golubinjom bilo više od dozvoljenih 200 gledalaca.

“Domaćin utakmice dozvolio je da na tribinama bude više od 200 gledalaca, što je suprotno smjernicama Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti. Delegat utakmice je obavijestio predstavnika FK Rudar da utakmica ne može početi zbog gore navedenog razloga, te da je domaćin obavezan da organizuje svoje službe i sa tribina udalji sve gledaoce preko dozvoljenog broja. Domaćinu – organizatoru utakmice je trebalo 50 minuta da isprazni tribine stadiona do broja od 200 gledalaca, poslije čega je utakmica počela”, ističe se u saopštenju Disciplinske komisije FSCG.

Nakon uvida u prijave Komisije za takmičenje FSCG i zvanične izvještaje zvaničnika utakmice, Disciplinska komisija FSCG je donijela odluku.

“Shodno članu 134 Disciplinskog pravilnika FSCG, pokreće se disciplinski postupak protiv FK Rudar zbog slabe organizacije utakmice protiv Budućnosti i neizvršavanja mjera NKT za borbu protiv zaraznih bolesti i smjernica za organizaciju utakmica FSCG tokom pandemije COVID-19, čime je počinio prekršaj iz člana 74 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG”, objašnjeno je iz Fudbalskog saveza.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Rudar se budi: Faruk Sari novi predsjednik, stiže pojačanje iz Turske

Promjene u Fudbalskom klubu Rudar su ozvaničene – na juče održanoj sjednici Skupštine, usvojena je …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *