Naslovna / Vijesti / Društvo / Gimnazijalci proslavili maturu

Gimnazijalci proslavili maturu

Generacija maturanata 2020. godine  pamtiće kraj svog srednoškolskog obrazovanja , događaji i okolonosti koje su uticale na čitav svijet , uticali su i na njih. Uprava škole  matursko veče je organizovala u skladu sa preporukama NKT-a. Kako preporuke  predviđaju ograničenje okupljanja , nije bila predviđena tradicionalna maturska šetnja. Dio maturanata je samoinicijativno organizovao  šetnju. Prošetali  su, roditelji i prijatelji koji su željeli  da ih vide, za razliku od prethodnih godina , su se trudili da drže fizičku distance. Lijepim riječima  direktrorica Gimanizije  Ljiljana  Bajčetić pozdravila  je učenike  :

‘’ Gospodo maturanti, profesori Pljevaljske gimnazije, zadovoljstvo mi je da vam se obratim i da vas pozdravim. Želim da se večeras lijepo osjećate, da budete veseli i zauvijek pamtite svoj maturski bal kojim se simbolički opraštate od djetinjstva, drugova i drugarica, svoje gimnazije.

Ponosni smo na vas, na sve vaše uspjehe, srećni što smo mogli da usmjeravamo i oblikujemo vaše obrazovanje i odrastanje.

Pljevaljska gimnazija ima dugo pamćenje. Pamtiće i vas kao još jednu od svojih zlatnih  generacija

Sigurna sam da iz škole nosite mnoštvo lijepih uspomena Od dana kada ste prvi put ušli i  možda zalutali u njenim hodnicima, zakasnili na čas, pa do večeras kada ste plešući valcer ušli u svijet odraslih. Hvala vama, vašim odjeljenskim starješinama i profesorima Danku i Goranu na ovom plesu koji će, sigurna sam,  postati još jedna lijepa tradicija naše škole.

Između ova dva trenutka zajedno smo rasli, mi i vi.

Dali smo vam krila, a vi poletite u susret svojim željama i ambicijama, ka svojim zvijezdama. Neka vas prate dobro zdravlje i sreća u profesionalnom i ličnom životu. Budite dobri, volite i poštujte druge ljude. Tražite i nađite smisao u životu, to je veoma važno.

Želimo da nam se vratite sa novim znanjima i snovima. Čekamo vas da ih zajedno ostvarimo.

Uspjeh maturanata:

Odličan uspjeh 44 učenika

Vrlo dobar 41,

Dobar 13,

Dovoljan 4 učenika.

Diplomu ”LUČA” dobila su 34 učenika. Od tog broja njih 18 imalo je  odlične ocjene  iz svih nastavnih predmeta u osnovnoj školi i gimnaziji, a njih 16 je imalo odličan uspjeh u svim razredima osnovne škole i gimnazije.

Na maturskoj večeri bilo je prisutno 88 maturanata.

Njihove odjeljenske starješine bili su profesori:

Nevena Tomić, Jelena Vuković, Vitomir Knežević, Bojana Grujić.’’

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Korona prepolovila broj sklopljenih brakova

Od početka pandemije virusa korona u Crnoj Gori do kraja septembra sklopljeno je svega 940 …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *