Naslovna / Vijesti / Društvo / Gradski amaterski hor nastavlja sa radom

Gradski amaterski hor nastavlja sa radom

Posle kraće pauze, Gradski amaterski hor nastavlja sa radom. Na audiciju koja je održana u martu prijavila se 52 učesnika, njih 43 odabrano je i može da počne sa probama. Iako je audicija završena zainteresovani građani mogu doći na neku od proba, pokazati talenat i postati članovi pomenutog hora.

Kroz istoriju našeg grada smjenjivale su se mnoge grupe izvođača koje su svoj talenat i umijeće za horsko pjevanje pokazale brojnoj publici kako na nastupima, tako mnogim manifestacijama i koncertima. Pljevlja će biti bogatija za još jednu grupu umjetnika koja će ispisati stranice istorije grada.

“Naravno u tom uvodnom djelu prvo istakli smo tradiciju grdskog pjevanja. Imali smo ženski mandolinski orkestar, što je bilo interesantno za ove prostore tada, uopšte imati toliko žena aktivnih u tom periodu u nekoj oblasti društvenog života.”, objašnila je sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti, Emina Salihović.

Na jesen može se očekivati prva numera Gradskog amaterskog hora.

“Hor počinje sa radom u petak, 20 sati u Domu kulture prva proba. Za dalji rad hora interno ćemo se dogovarati koje su sledeće probe. Prva proba predpostavljam da je samo dogovor, a onda će se krenuti intenzivno sa probama koje će rezultirati nekim programom hora koji će biti ustanovljen negdje na jesen. Ja se nadam da za Dan opštine već možemo imati prvu numeru.”istakla je Salihović.

Na pitanje da li je veće interesovanje žena ili muškaraca, Salihović odgovara: “Moram reći žena, brojke su neumoljive vrlo malo muškaraca se prijavilo. Ovim putem ih pozivam da se prijave. Svi muškarci koji su se prijavili na audiciju prošli su, pozivam i gimnazijalce, maturante da se prijave u tom praznom prostoru dok odluče sta će da upišu mogu pristupiti horu”.

Starosna struktura je vrlo raznovrsna u horu su i mlađi i straiji. Jedina interasanta stvar je odnos između muškaraca i žena i ona je u korist žena.

Gradski amaterski hor biće još jedno u nizu bogastvo našeg grada.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Crna Gora uplatila za vakcine 646 hiljada eura

Iako vakcina protiv korona virusa još nije odobrena, a u fazi ispitivanja je više od …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *