Naslovna / Vijesti / Društvo / Protojereju stavroforu Saši Janjiću uručeno rješenje o deportaciji

Protojereju stavroforu Saši Janjiću uručeno rješenje o deportaciji

Protojereju stafvroforu, namjesniku pljevaljksom Saši Janjiću učurečeno je rješenje o deportaciji. U rješenju se navodi da Janjić mora da napusti Crnu Goru u roku od sedam dana, kazao je njegov advokat Josif Mićković.

Rješenje urađeno po hitnom postupku, a na ovo rješenje imamo pravo žalbe koje ćemo iskoristiti, kazao je Mićković.

On je istakao da je ponašanje policije bilo korektno i da nema zamjerku na njihovo postupanje.

Razlog deportacije što moj klijent nema radnu dozvolu, a da li očekujem da se ovakvo rješenje uruči i ostalim sveštenicima u Pljevljima? Na žalost očekujem, naglasio je advokat Mićković i istakao da po rješenju Janjić nakon što napusti Crnu Goru nema pravo povratka u roku od godinu dana.

Projerej stavrofor Saša Janjić zahvalio se prisutnim građanima na podršci i zahvalio se službenicima Granične policije na korektnom ponašanju prilikom vođenja postupka, koji je trajao vise od tri sata.

Zahvaljujem se Slađanu Dragaševiću i Slađani Potpara, koji su bili vise nego korektni prilikom vođenja postupka. Sve vas pozivam u portu crkve Svete Petke i u nedjelju 21. juna na litiju od 20 časova. Ne damo svetinje, kazao je Janjić i najavio da će iskoristiti pravo žalbe.

Nakon toga su se građani, koji su u znak podrške Saši Janjiću od devet časova bili ispred zgrade Granične policije, razišli. Prisutni sveštenici u izjavi za naš portal kazali su da ni oni ne znaju koliko su puta tražili radnu dozvolu u zgradu granične policije, ali je nikada nisu mogli dobiti. Oni su istakli da su minimum pedesetak puta, ako ne više boravili u zgradu tražeći razne dozvole, prijave boravka, ali pojedini za više od 20 godine radnu dozvolu nisu mogli dobiti.

O Milo Džaković

Pročitajte i

CAZAS: Godišnje 1.400 abortusa, većina namjernih

Povodom 26. septembra Svjetskog dana kontracepcije, iz CAZAS-a je saopšteno da se u Crnoj Gori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *