Naslovna / Vijesti / Društvo / U vrtić “Eko bajka” upisan veliki broj mališana

U vrtić “Eko bajka” upisan veliki broj mališana

Nakon dvomjesečne pauze, uzrokovane pandemijom Covid 19, vrtić JPU “Eko bajka”, 4. juna otvorio je vrata za svoje polaznike.

Prema riječima pedagoškinje, Katarine Zečević, trenutno u vrtiću boravi nešto manje djece, nego prije pandemije, ali sve aktivnosti se sprovode u skladu sa preporukama Ministarstva prosvjete i NKT-a.

“Poštujući preporuke nadležnih institucija i smjernice za rad preškolskih ustanova, naš vrtić je počeo sa radom 4. juna, naravno poštujući određene smjernice i preporuke za rad, vrtić je otvoren za svu djecu, njihov povratak i boravak u vrtiću, naravno pod drugačijim okolnostima. Naravno, nije isti broj kao što je bio prije pandemije, ali djeca su se u većem broju vratila”.

“Ono što je potpuno normalna situacija, jeste da je povratak djece u vrtić praćen različitim emocijama, od povučenosti negodovanja, do euforije povratka svojim vršnjacima, igri i pronalasku u grupi. Naravno vaspitači su isto kao i djeca dobili smjernice za rad po preporukama, prvenstveno da roditelji vode računa da djeca koja imaju temperaturu ne dolaze u vrtić, preporuke o redovnom pranju rukica i dezinfekciji, kao i aktivnosti koje treba da se sprovedu da bi na što efikasniji način protekla adaptacija”objasnila je Zečević.

Kako nam je kazala pedagoškinja vrtića “Eko bajka”, upis ove godine, počeo je 25. maja  i trajao do 17. juna i zbog nastale situacije, sprovodio se na drugačiji način nego prethodnih godina, ali i pored toga, interesovanje je bilo izuzetno veliko.

“Ove godine je upis je na malo izmjenjen način tekao, zbog čitave ove situacije. Ovaj put je bio na elekronski način. Tu je bio sajt koji je objavljen u medijima i na koji su mogli da se prijave, to je www.upisi.edu.me”.

“Jako smo zadovoljni što su roditelji i pod ovim izmjenjenim okolnostima u velikom broju odgovorili na upise”, kazala je ona.

Zbog pandemije, brojne manifestacije su otkazane ili pomjerene. Slična situacija je bila i kada su u pitanju preškolske ustanove, ali ukoliko vrijeme posluži, kako je kazala Zečević, postoji mogućnost da se neki događaji, ipak realizuju kao što je tradicionalni ispraćaj predškolaca

“Što se tiče ispraćaja predškolaca, odnosno njihovog ispraćaja u školu, mogu da vam kažem da se nećemo odreći tog djela. Planirali smo, naravno kao i svake godine i ako nam vremenski uslovi dozvole, mislili smo u ponedeljak 22. juna u dogovoru sa vaspitačima i naravno u saradnji i poštovanju svih nadležnih institucija i njihovih preporuka”, zaključila je Zečević.

O Ana Dragaš

Pročitajte i

DPS Pljevlja: Milinković podnio ostavku, Živković na čelu Radne grupe

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Pljevlja Vlade Milinković podnio je ostavku na tu funkciju iz moralnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *